avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune

Buna ziua in luna februarie ,a anului curent am incheiat o Chitanta de mana ptr cumpararea unui autoturism.Persoana care dorea sa imi vanda masina,nu era autorizata sa faca lucrul acesta,mentionez ca masina era pe societatea comerciala iar persoana o avea inchiriata de la aceasta societate,dar nu avea procura sau drept sa mi vand autoturismul.In urma acestei chitante semnate de mine si de el,avand martor un prieten care a semnat si el chitanta de mana am dat ca si avans suma de 3000 euro.In cele din urma am fost pacalit masina nu am primito ,dar am talonul acesteia si banii nu mi au fost returnati.Ce pot face;am vreo sansa sa ma adresez unei instante?actele mele sunt chitanta de mana si talonul masinii.Imi pot recupera paguba?Va rog ajutati ma.
Cel mai recent răspuns: Mihai_alexandru , utilizator 12:52, 20 Septembrie 2007
Plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria din orasul tau. Inselaciune, art.215 (1 cpp.
Sune-mi te rog, ce scrie pe chitanta de mana?
Chitanta este scrisa la calculator:Subsemnatul x domiciliat in ....reprezentant al firmei ...ma oblig sa cedez autoturismul marca.. domnului y pana la data de 1 martia pentru suma de ...Primesc ca avans jumatate din suma. Incheiat data prezentei si semnat de catre el, de mine si de martor(care este un prieten) de al meu.
Am intrebat si eu pe ici pe colo ce as putea sa fac si mi sa spus ca nimic deoarece chitanta nu este semnata la notariat avocat, este facuta la calculator, la mine acasa.In chitanta sunt scrise numele tuturor adresele, adresa firmei respective, dar numele prietenului meu care este in calitate de martor este scris gresit lipseste o litera.Acum recent am inteles ca masina respectiva numai este pe firma aceea si ca si ar fi schimbat proprietaru de vreo 2 ori , persoane fizice;eu avand talonul de pe vremea cand masina esre pe persoana juridica(firma respectiva).Ce parere aveti ???
Da, plangere penala pt. inselaciune. Spui ca la data la care achitai si restul de bani urma sa faceti si contractul de vanzare cumparare.
Multumesc din suflet.Mai nou am aflat ca tipul este plecat din tara ,daca nu se prezinta la audieri cand primeste citatia se prelungeste din cate am inteles nu?Sistemul birocratic din Romania ,i se trimit citatii la adresa din buletin,iar el daca este plecat din tara nu o sa afle ca a fost citat pentru audiere, se judeca in lipsa ?

Alte discuții în legătură

Inselaciune Mihai_alexandru Mihai_alexandru Buna ziua in luna februarie ,a anului curent am incheiat o Chitanta de mana ptr cumpararea unui autoturism.Persoana care dorea sa imi vanda masina,nu era ... (vezi toată discuția)
Inselaciune Mihai_alexandru Mihai_alexandru Buna ziua in luna februarie ,a anului curent am incheiat o Chitanta de mana ptr cumpararea unui autoturism.Persoana care dorea sa imi vanda masina,nu era ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana promisiune vanzare masina!!!!! maryprincess maryprincess Buna ziua, am si eu o problema in urma cu 4 ani am incheiat o chitanta de mana redactata pe calculator semnata de mine si potentialul cumparator cum ca primesc ... (vezi toată discuția)