avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis suspendat, alcool
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis suspendat, alcool

In data de 1 mai 2010 mi-a fost retinut permisul de conducere pentru ca am fost depistat cu o alcoolemie de 0.59 in aerul expirat , respectiv 1.45 cu 1.35 in sange...am trecut mai mult de 3 luni de atunci si nu am primit nici macar o citatie acasa sa fiu audiat...apoi am aflat ca dosarul imi este la procuratura. Vreau sa imi spuneti daca nu era normal ca dosarul meu sa ajunga la un politist care sa ma audieze si apoi sa trimita dosarul la procuratura ? iar pedeapsa pe care va urma sa o primesc indiferent care ar fi ea de cand se ia in calcul ? din data in care mi-a fost retinut permisul adica 1 mai 2010 sau de cand mi se da sendinta ? cu respect ! va multumesc
Cel mai recent răspuns: samiruta , utilizator 17:28, 1 August 2010
VVeti fi audiat in calitate de invinuit pentru ca conducerea pe drumurile
publice de autovehivule, avand o alcoolemie in sange de peste 0,8 la mie
este infractiune.
Procurorul suprvegheaza urmarirea penala, iar dosarul va ajunge la
politist care va va audia.
Pedeapsa pe care o veti primi se va lua in calcul de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.
Permisul se va anula in situatia in care veti condamnat printr-o hotarare definitiva pentru savarsirea infractiunii prev. de art 87 al.1 din Oug195/2002.
Va veti putea prezenta pentru obtinerea unui nou permis pentru toate categoriile avute anterior , dupa un termen de un an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare si aceasta in situatia condamnarii la o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei sau suspendarea executarii sub supraveghere.
Banuiesc ca ati dat o declaratie imediat dupa ce v-a depistat politia,cand s-au strans probele la dosar rezultatele alcoolemiei si celelalte dosarul este trimis la parchet pentru a se inregistra(primeste un numar),dupa ce este inregistrat se intoarce la politie unde veti fi chemat sa va intrebe daca va mentineti prima declaratie,daca da aceasta declaratie este tipizata si dosarul este trimis la procurorul care instrumenteaza cazul si care o sa va cheme sa va audieze tot asa intrebandu-va daca mentineti declaratia si eventual daca doriti o recalculare.De aici in colo trebuie sa aveti multa rabdare pana veti primii rezolutia procurorului dureaza aproximativ un an sau mai mult depinde de numarul de dosare pe care le are procurorul.Daca o sa primiti mo pedeapsa cu suspendare permisul este anulat si puteti sa-l optineti la un an dupa ramanerea definitiva a hot judecatoresti prin examen.In total v-a trece in jur de 2 ani pana atunci daca aveti ghinionul sa vi se anuleze.
Ideal este sa va angajati un avocat care sa va reprezinte si sa cerereti recalcularea retroactiva a alcoolemiei,este posibil ca acolo sa iasa sub 0.80 si procurorul de caz sa dea NUP.Daca s-ar intampla asa va puteti recupera permisul.
Ultima modificare: Vineri, 30 Iulie 2010
ladder, utilizator
mi-am angajat avocat...si urmeaza sa fiu audiat la procurot sa dau declaratie si sa imi cer recalcularea alcoolemiei...sper sa-l recuperez cat de repede pt ca deja stau arpoape de 4 luni :(

Alte discuții în legătură

Pot solicita recalcularea? Bouu Bouu Acum 4 luni am fost despistatcu o alcoolemie de 1,1 in aerl expirat , dupa ce mi s-au recoltat probe de sange mi s-a eliberat o dovada fara drept de a mai ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan kacio kacio Am fost depistat in traffic cu o alcoolemie de 0,85 in aerul expirat , mi s-au recoltat doua probe de sange , dupa 3 ore am plecat si am fost oprit din nou si ... (vezi toată discuția)
Amenda penala sory29 sory29 daca procurorul da nup si aplica o amenda penala ptr conducere sub influenta alcoolui ,la limita lui 0,80,in sange, mai se anuleaza permisul?la ce ma pot ... (vezi toată discuția)