avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DEZMOSTENIRE FIU
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DEZMOSTENIRE FIU

Am 3 copii. Pe unul doresc sa-l dezmostenesc. Cum pot face acest lucru ca cel dezmostenit sa nu poata ataca in instanta dezmostenirea atunci cand eu nu voi mai fi.
nu exista dezmostenirea fiului, sau cum ii mai spune exheredarea.
fiul este mostenitor rezervatar, si are o cota prevazuta de lege.
puteti in schimb sa incheiati un contract de intretinere cu ceilalti 2 copii
Singura modalitate pt ca fiul dvs sa nu ia parte la dezbaterea succesiunii este sa incheiati cu ceilalti copii un act de vanzare cumparare aupra bunului/lor dvs.
vanzarea-cumpararea e prezumata de lege ca o donatie deghizata. astfel se va aduce la masa de calcul a mostenirii ... si nu va putea trece de cotitatea disponibila... dar fiul asa zis dezmostenit va primi cota lui de rezerva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire teo2304 teo2304 as dori sa stiu,daca sotul are un copil dinaintea casatoriei,acest copil cum ar putea fi dezmostenit? (vezi toată discuția)
Drept de mostenire nexusm nexusm Va rog, am nevoie de o mana de ajutor. Speta 1: defunctul are o sotie, un fiu si parintii in viata. Prin testament, isi dezmosteneste fiul, dar fara a ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare intre tata si fii ContSters44992 ContSters44992 Este un caz in familie. Treaba sta in felul urmator: tatal a vandut prin contract de vanzare-cumparare terenuri celor 3 fii, fiecare dintre ei a semnat acordul ... (vezi toată discuția)