Ma aflu intr-o situatie neplacuta si as dori sfaturi daca este posibil.
Am fost administrator la un SRL pana in Iulie 2003 cand am demisionat;AGA a acceptat demisia mea si a numit concomitent un nou administrator.Am fost angajat cu carte de munca in acesta functie.
Nu am avut contacte cu firma respectiva dupa plecarea mea si am aflat anul trecut in Decembrie ca mai figurez la registrul comertului eu ca administrator.
Firma a intrat in lichidare-faliment si acum sunt chemat in instanta si la politie .
Eu am in posesie o copie a hotaririi AGA sus mentionata; ce pot sa fac sa scap de aceste neplaceri ?
Sunt eu responsabil de problemele firmei dupa plecarea mea?
Orice act aditional sau hotarare AGA trebuie inregistrata la ORC in termen de 15 zile......Dat fiind ca apari in continuare administrator al firmei inseamna ca acest act nu a fost inregistrat...si prin urmare in evidentele computerizate ale ORC -ului apari in continuare ca si administrator.....
Hotararea AGA si demisia iti sunt de folos pentru a dovedi incetarea functiei tale
Dar de ce esti chemat in instanta si la politie?
Nu poti fi tras la raspundere pt actele intocmite si toata activitatea desfasurata de catre ceilalti asociati sau administratori, dupa retragerea ta din functia de administrator
Dar pt ca hotararea AGA nu a fost inregistrata...acum trebuie sa dovedesti atat in instanta...cat si la politie ...ca nu ai mai desfasurat vreo activitate in cadrul respectivei societati...cu martori...acte...
Ai avut contract individual de munca?
Am fost angajat cu carte de munca;dupa plecarea mea firma se pare ca nu a achitat TVA si finatele au dat in judecata firma.
La politie merg chiar maine;am primit o citatie azi de la serviciul de investigare al fraudelor in care sunt denumit "faptuitor"
Eu am depus la tribunal in Ianuarie cu adresa copii dupa actele care le am respectiv demisia inregistrata la firma si decizia aga tradusa si legalizata;nu am mentionat dar cei 2 actionari la firma sunt cetateni straini.
Contractul individual de munca presupun ca a incetat...deci le vei arata domnilor de la politie...ca tu nu mai erai angajat al firmei....si nu cunosti ce au facut cei 2 asociati... situatia fiind aceeasi si daca erau asociati romani
Acum politia cerceteaza cazul ///si este in avantajul tau sa dovedesti sub orice forma ....ca nu i mai lucrat nici cu contract . nici fara contract la firma respectiva
Oricum ...in momentul in care ai plecat...trebuia sa te asiguri...ca totul a ramas in ordine in urma ta....adica trebuia sa inregistrezi hotararea aAGA la ORC....
Sincer...nu ar trebui sa ai probleme...daca dovedesti cele de mai sus...
Bafta
Demisie administrator
raca
Sunt administratorul unui SRL din 2006. Anul trecut asociatul unic a vandut firma unei alte persoane (tot asociat unic-cetatean strain) eu ramanand in ... (vezi toată discuția)
Problema fisc
Nasshu
in urma cu ceva timp m-am asociat cu inca doi ''prieteni'' si am fondat o societate. dupa ce timp petrecut impreuna am ajuns sa nu mai fim pe aceeasi lungime ... (vezi toată discuția)