avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale demisie administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

demisie administrator

Buna ziua !

Ma aflu intr-o situatie neplacuta si as dori sfaturi daca este posibil.

Am fost administrator la un SRL pana in Iulie 2003 cand am demisionat;AGA a acceptat demisia mea si a numit concomitent un nou administrator.Am fost angajat cu carte de munca in acesta functie.
Nu am avut contacte cu firma respectiva dupa plecarea mea si am aflat anul trecut in Decembrie ca mai figurez la registrul comertului eu ca administrator.
Firma a intrat in lichidare-faliment si acum sunt chemat in instanta si la politie .

Eu am in posesie o copie a hotaririi AGA sus mentionata; ce pot sa fac sa scap de aceste neplaceri ?

Sunt eu responsabil de problemele firmei dupa plecarea mea?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: vasii , utilizator 16:42, 7 Septembrie 2007
Este posibil...ca intentionat sa nu se fi inregistrat hotararea AGA la ORC....tocmai pt a-ti pune toate acestea pe seama ta
Daca ti se vor arata acte contabile...ca aici apare problema...vezi semnatura...si eventual ceri o expertiza grafologica....daca vezi ca ti-a fost falsificata semnatura
Si foloseste-te de orice act...martor...care crezi ca vor fi in favoarea ta

martori am nu este o problema;actele firmei nu stiu unde sunt..;merci pt. raspunsuri revin maine dupa audierea de la politie ;

noapte buna
lipsa_id a scris:

Orice act aditional sau hotarare AGA trebuie inregistrata la ORC in termen de 15 zile......Dat fiind ca apari in continuare administrator al firmei inseamna ca acest act nu a fost inregistrat...si prin urmare in evidentele computerizate ale ORC -ului apari in continuare ca si administrator.....
Hotararea AGA si demisia iti sunt de folos pentru a dovedi incetarea functiei tale
Dar de ce esti chemat in instanta si la politie?
Poate pentru ca s a atras raspunderea administratorilor pentru insolventa firmei.

decizia aga se pare ca nu a fost inregistrata la orc;

la politie am fost chemat deoarece firma lichidatoare a depus plangere penala pentru ca nu am depus actele solicitate de ei ! eu nu am actele firmei;am dat declaratie si am anexat actele pe care le am ( demisie;hotarare aga...) din spusele politistului pentru acesta plangere nu trebuie sa-mi fac probleme;mi-a spus ca va da la procuror declaratia mea si actele depuse si voi avea un NUP.

nu stiu insa ce sa fac cu procesul de faliment !

finantele vor sa recupereze 1,1 mld lei TVA
Ultima modificare: Vineri, 7 Septembrie 2007
vasii, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa ies din reg com ? GENAN GENAN Am o problema sa va aduc la cunostiinta . am fost administrator al unui srl cu profil medical fara sa am actiuni in firma. in oct asociatii mi-au acceptat ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator raca raca Sunt administratorul unui SRL din 2006. Anul trecut asociatul unic a vandut firma unei alte persoane (tot asociat unic-cetatean strain) eu ramanand in ... (vezi toată discuția)
Problema fisc Nasshu Nasshu in urma cu ceva timp m-am asociat cu inca doi ''prieteni'' si am fondat o societate. dupa ce timp petrecut impreuna am ajuns sa nu mai fim pe aceeasi lungime ... (vezi toată discuția)