avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa bunic daca unul din mostenitori este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa bunic daca unul din mostenitori este minor

Buna seara!In urma cu 3 ani tatal meu a decedat. In ianuarie anul acesta bunicul meu a decedat.Bunica vrea sa dezbata mostenirea si a chemat-o pe mama la notar(mentionez ca eu am 15 ani).Pe motiv ca nu poate sa plateasca darile catre stat ea doreste sa cedez partea mea ei, daca nu sa particip(nu eu,mama) la cheltuielile care se vor face pe parcurs in acel apartament(imbunatatiri)#-o.Noi,adica eu si mama nu locuim in acel imobil, acolo locuieste bunica si matusa mea .Ce ar trebui sa faca mama in acest caz? Nu avem bani pentru a consulta un avocat si asteptam un raspuns clar la cazul meu. VA MULTUMESC !
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:10, 29 Iulie 2010
In nici un caz sa nu cedati nimic. Cine a fost proprietarul imobilului, tatal sau bunicul? De asemenea nu va pot obliga sa platiti nimic pentru nici o imbunatatire, pentru ca nu locuiti acolo. Bineinteleles ca aveti obligatia achitarii cotei parti din impozitul anual, pana la rezolvarea situatiei. Daca nu pot sustine acum "darile" catre stat (prin care presupun ca se refera la impozitul pe cladire si un eventual teren), cum va putea sa le sustina atunci cand va fi "mare proprietareasa". Probabil vrea sa vanda si sa va lase pe drumuri.... Deci: NU, NU, NU. Aveti drepturi. Daca proprietatea a fost a bunicului, aveti un sfert din ceea ce i-ar fi revenit tatalui, iar mama restul de trei sferturi (in functie de modul dobandirii proprietatii). Daca proprietatea a fost a tatalui... afara cu restul pentru ca dvs. si mama aveti drepturi depline.
Ultima modificare: Joi, 29 Iulie 2010
azone19_70, utilizator
Pt ca sunteti minor, dezbaterea succesiunii se va face in instanta, cu numirea unui curator de la autoritatea tutelara.
Nu au ce sa caute la notar, probabil vor afla asta in curand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire limac limac Tatal este casatorit a doua oara si are un copil din prima casatorie , cea dea doua sotie are si ea un copil dintr-o casatorie anterioara. ; tatal a primit ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire polo polo deci suntem 3 frati...tatal meu a decedat...avem o casa si locuim impreuna cu mama noastra.actele sunt p numele bunicului meu{tatal tatalui meu}.tatal meu mai ... (vezi toată discuția)
Succesiuni incurcate n.t. n.t. Buna ziua! Bunicii mei au detinut imobilul A. Bunicul a decedat in 1950. Au avut doi copii,pe tatal meu si inca o fiica,aceasta din urma fiind adoptata dupa ... (vezi toată discuția)