avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiuni incurcate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiuni incurcate

Buna ziua! Bunicii mei au detinut imobilul A. Bunicul a decedat in 1950. Au avut doi copii,pe tatal meu si inca o fiica,aceasta din urma fiind adoptata dupa moartea bunicului meu.Bunica s-a recasatorit si impreuna cu noul sot au construit imobilul B in acesta locuind si acum al doilea sot al bunicii.In IMOBILUL A, a locuit tatal meu ramas singur
dupa divortul de mama mea pana in 2016 cand acesta a decedat.Bunica mea si sotul ei ne-au lasat prin testament universal mie si surorii tatalui meu care a fost adoptata ,toate bunurile mobile si imobile.Imobilul A nu este intabulat,exista doar un titlu de propritetate pe pamanturile bunicii, in care este trecut si terenul aferent acestui imobil. Intrebarea mea este daca tatal meu are dreptul la mostenire asupra imobilului A si a pamanturilor cu titlui de proprietate pe numele bunicii mele,aceste pamanturi provenind din mostenirea de la bunicul meu decedat.In 2017 a decedat si bunica. In acest caz eu trebuie sa dezbat succesiunea dupa tatal meu si apoidupa bunica mea?

Alte discuții în legătură

bunica vitrega - cine o mosteneste? inna inna Buna ziua, Dupa moarte bunicii, bunicul meu s-a recasatorit. Mama avea 18 ani iar apartamentul in care locuiau toti trei era inchiriat. Ulterior l-au ... (vezi toată discuția)
Are al doilea soț dreptul la moștenirea soției provenita de la primul soț? ContSters471062 ContSters471062 Bunicul meu a decedat ,bunica s-a recasatorit.Al doilea soț al bunicii mele are dreptul la moștenirea provenita de la primul ei soț ? (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moarte iuli113 iuli113 ma intereseaza si pe mine daca ma poate ajuta cineva. bunica mea a decedat ea este trecuta in c.f.ca fiind proprietara a unui imobil,bunica are un sot pe ... (vezi toată discuția)