avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Concesiune.....belea!!!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Concesiune.....belea!!!


X are un teren, vrea sa construiasca pe el si ia in concesiune un teren vecin pe 49 de ani pentru a obtine un regim de inaltime mai mare, fara a construi pe terenul concesionat, doar pe cel privat
Daca ridica un imobil cu apartamente si vinde apartamente unor persoane diferite pana mai ramane cu unul singur, tot X ramane titularul concesiunii, sau se transfera cote(cu acte ma refer) si asupra noilor proprietari ca sa il poata folosi, ca parcare sa spunem pe perioada concesiunii?
dar daca vine intreg imobilul tot el ramane titularul si beneficiarul concesiunii sau noul proprietar preia?Daca nu e o obligatie legala, obtinerea de cote din terenul concesionat de noiii proprietari ai imobilului edificat, se poate prevedea in contractul initial de concesiune intre constructor si municipalitate?

Cel mai recent răspuns: hellenburgous , utilizator 22:59, 7 Septembrie 2007
In contractul de concesiune , titularul are dreptul de a concesiona catre terti fara a necesita acordul Primariei? Cand s a cerut autorizatia de construire pentru terenul privat s a mentionat ca parcarea se va face pe terenul concesionat de alaturi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesiune Ungureanu E Ungureanu E Bună ziua! Eu și soțul am concesionat un teren de la primărie pt a ne construi o casa. Am întâmpinat câteva dificultăți cu avizele și autorizațiile ... (vezi toată discuția)
Acord construire pe imobil ipotecat necsu necsu Am o cladire cu 3 apartamente si 608 mp teren pe care l-am ipotecat la banca. Concomitent am obtinut si autorizatia de construire pt etajare si mansardarea ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna ,, a nu instraina concesiunea,, marianaov marianaov Se refera la terenul concesionat sau la numele din contractul de concesionare(persoana care are si obligatiile financiare (vezi toată discuția)