Am o cladire cu 3 apartamente si 608 mp teren pe care l-am ipotecat la banca. Concomitent am obtinut si autorizatia de construire pt etajare si mansardarea cladirii existente, dupa care mi-am dat acordul unor persoane fizice sa edifice mai multe apartamente pe imobilul existent. Daca nu-mi platesc creditul, banca poate sa execute si restul apartamentelor edificate? Noiii proprietarii cu cine vor trebui sa se judece pt obtinerea imobilelor?
Ati obtinut autorizatia de constructie pe numele Dvs, ca proprietar; sub ce forma (legala) ati cesionat acest drept? Daca nu ati intocmit documente legale, banca va executa pe Dvs si pentru apartamentele construite de ceilalti, urmand ca ei sa se indrepte impotriva Dvs pentru recuperarea investitiei efectuate.
Acordul este intre Dvs si celelate persoane; in relatia cu autoriltatile ei nu figureaza nicaieri. Cred ca trebuie sa va adresati Primariei care a emis autorizatia de construire si sa oficializati cesionarea. Problema e mai complexa, vizeaza si obligatiile de incadrare in conditiile de autorizare; ei obtin un drept de superficie pentru cota de teren si proprietatea pe apartamentele construite.
Chiar daca ati obtinut autorizatia de construire pe numele dvs si ati incheiat un "acord" de construire cu persoane fizice , banca va putea sa ii execute (sa execute apartamentele edificate de acestia) deoarece acel acord nu are valoare in fata bancii nefiindu-i opozabil!B-)
...banca are notata interdictia de construire in favoarea ei?...daca nu ati avut acordul bancii banca va putea declara exigibilitatea anticipata a creditului pentru nerespectarea clauzelor din contractul de ipoteca...