avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

buna ziua. Am si eu o intrebare. Lucrez in invatamant ca suplinitor din 1 septembrie 2009 iar in 1 septembrie 2010 imi inceteaza activitatea. Lucrez la 2 scoli, la o scoala ca suplinitor calificat cu jumate de norma, iar la alta scoala ca suplinitor necalificat cu 8 ore.Mentionez ca mai am 2 luni lucrate in anul 2008 si am luat somaj cand am terminat facultatea in 2007. Sunt insarcinata in 4 luni acum si vreau sa stiu ce pasi trebuie sa urmaresc ca sa pot beneficia de indemnizatia crestere copil. Este posibil sa intru in concediu medical pentru sarcina cu risc si dupa aceea in concediu postnatal, indiferent ca imi inceteaza activitatea peste 1 luna? iar in aceste conditii pot beneficia de aceasta indemnizatie. astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:36, 2 August 2010
in primul rand nu-ti inceteaza ci suspenda contractul de munca in baza concediilor medicale.
indemnizatia iti este calculata 85% din veniturile realizate in ultimele 12 luni din 24 de luni!
somajul iti este luat in consideratie ca si venit
1. Daca aveti contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata, acesta inceteaza, de drept, la data expirarii sale. Daca in acel moment aveti certificat medical acesta este platit de Casa de Asigurari de Sanatate (OUG158/2005 si Normele de aplicare).
2. La data incetarii CIM pe perioada determinata puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
3. In somaj fiind veti putea beneficia de orice fel de concediu medical (inclusiv de concediu de maternitate) si apoi de CCC pana la 2 ani.
4. Toate aceste concedii suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea acestora, panaseconsumaperioada initiala de somaj.
5. Dvs. trebuie sa urmariti ca in cele 12 luni premergatoare nasterii sa aveti venituri profesionale impozabile sau perioade asimilate, pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani.
6. Dati-mi o adresa de e-mail si va trimit legislatia necesara.
adresa mea de mail este: claudyia_22@yahoo.com
in consecinta, mai explicit ce trebuie sa fac.
Verificati e-mail! V-am trimis tot ce este necesar.

Alte discuții în legătură

Concediul pentru cresterea copilului CLAUDYIA CLAUDYIA Am si eu o intrebare.Am contract de munca pe durata determinata, de la 1 sept 2009 pana la 1 sept. 2010, cu 1/ 2 norma la o scoala, si de la 1 oct 2009-11iunie ... (vezi toată discuția)
Concediul crestere copil ContSters363911 ContSters363911 Buna ziua!Va deranjez si eu cu o problema… in anul scolar 2014-2015 am fost angajata la scoala pe perioada determinata( 31 aug 2015).In contractul de munca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt cresterea copilului mezofi mezofi Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea: profesor suplinitor, contract de munca pe perioada determinata pana la data de 31 august 2011. Sunt insarcinata iar ... (vezi toată discuția)