avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul pentru cresterea copilului

Am si eu o intrebare.Am contract de munca pe durata determinata, de la 1 sept 2009 pana la 1 sept. 2010, cu 1/ 2 norma la o scoala, si de la 1 oct 2009-11iunie 2010 la alta scoala.Am mai lucrat 2 luni in 2008 la o primarie.Acum sunt insarcinata in 4 luni, si nu pot beneficia de CCC deoarece nu am continuitate pe cartea de munca. Pot intra in concediu medical pentru risc timp de 2 luni si apoi sa intru in concediu de maternitate.
Cel mai recent răspuns: CLAUDYIA , utilizator 18:46, 4 August 2010
buna sa va fie inima..
concediul de risc maternal nu constituie vechime in munca..
atunci ce pot sa fac in aceasta situatie
1. Ati mai primit raspuns la aceasta intrebare si v-am trimis si legislatia necesara pentru a o studia. Intrati pe:
www.avocatnet.ro/content/for...
2. Trebuia sa intrati in somaj (asa cum v-am mai spus) si de acolo puteati sa intrati si in concediu de maternitate si in CCC pana la 2 ani.
3. Dupa data de 11.06.2010 ce ati facut? Ati stat acasa? De ce nu ati intrat in somaj daca ati avut CIM pe perioada determinata?
4. Daca nu aveti CIM si nu platiti contributia la sanatate nu puteti beneficia de concediu medical platit.
pai nu am cum sa intru inca in somaj deoarece eu mai am CIM pana la 1 sept la o scoala. la cealalta scoala mi s-a incheiat CIM la 1 august, pentru ca de la 1iulie am avut 1 luna concediu de odihna si banuiesc ca se pune si acela.
1. Daca aveti CIM pana la 1 septembrie (indiferent cate ore are) este foarte bine.
2. Dupa incetarea acestuia intrati in somaj si apoi... stiti lectia.

Alte discuții în legătură

Concediu pre/postnatal prbtk_84 prbtk_84 Buna ziua. Lucrez in invatamant de 2 ani, ca profesor suplinitor calificat, deci cu un contract pe perioada determinata. Contractul meu se termina pe data de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil virginia g virginia g Sunt insarcinata si lucrez cu cm pe perioada determinata,adica pe 31 sept imi expira contractul,iar eu ar tb sa intru in prenatal pe 10 sept.Aangajatorul a ... (vezi toată discuția)
Acordarea indemnizatiei de crestere copil catalin818 catalin818 Concediul prenatal este stagiu de cotizare pentru crestere copil. Sotia mea a lucrat ca profesor pentru prima data in intervalul 1 septembrie 2010- 31 august ... (vezi toată discuția)