avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordarea indemnizatiei de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordarea indemnizatiei de crestere copil

Concediul prenatal este stagiu de cotizare pentru crestere copil. Sotia mea a lucrat ca profesor pentru prima data in intervalul 1 septembrie 2010- 31 august 2011( nu are vechime anterioara). Daca incepand cu 22 august 2011 a intrat in prenatal, urmand sa nasca la inceputul lunii septembrie, se considera vechime de 12 luni inainte de momentul nasterii( beneficiaza de indemnizatia de crestere copil)?:">
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:39, 23 August 2011
Da (art.2 alin.5 OUG 111/2010)
Multumesc, insa nu gasesc alineatul 5. Sotia mea a terminat in iulie 2010 facultatea, angajandu-se de la 1 septembrie 2010. Este stagiu de cotizare prenatalul? Vreau si eu un link cu legea respectiva. Multumesc !
(5) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
c) au beneficiat de concedii si de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare;

[ link extern ]
Este asa greu sa dati o cautare pe google?
pneagu a scris:

(5) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
c) au beneficiat de concedii si de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare;

[ link extern ]
Este asa greu sa dati o cautare pe google?

Multumesc petru raspuns! Tocmai am gasit si eu !
ce se intampla daca incepand cu 1 sept nu mai poate incheia un nou contract de munca la o alta scoala?

Alte discuții în legătură

Ccc pentru suplinitori alinutzza140 alinutzza140 Buna ziua , Sunt o viitoare mamica suplinitoare cu contract pana la 1 sept.2011.Sunt insarcinata in 5 luni si ceva si cred ca o sa nasc pe la sfarsitul lui ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza sa-mi plateasca concediul prenatal MihaelaTop MihaelaTop Concediu de maternitate Sunt profesor suplinitor cu contract de munca pana la 31 august.Doresc sa intru in concediu prenatal in luna iulie,voi naste pe 25 ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate dupa somaj xlayoana xlayoana Buna ziua! Sunt insarcinata in 6 luni si beneficiez de indemnizatie de somaj de 5 luni . Aceasta se va intrerupe pe 13 iunie , tot atunci e preconizata si ... (vezi toată discuția)