avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate dupa somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate dupa somaj

Buna ziua!
Sunt insarcinata in 6 luni si beneficiez de indemnizatie de somaj de 5 luni . Aceasta se va intrerupe pe 13 iunie , tot atunci e preconizata si nasterea. Cum trebuie procedat? De la 7 luni de sarcina sa intru in concediu prenatal si se intrerupe somajul? Voi primi restul indemnizatiei dupa nastere? Sau sa nu intru in concediu prenatal ca oricum indemnizatia se opreste cand voi naste. Mentionez ca eu nu voi benificia de indemnizatie de crestere a copilului deoarece nu am realizat venituri 12 luni ci doar 11 luni.
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2012
xlayoana, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 18:00, 28 Februarie 2012
Daca doriti intrarea in concediu de maternitate atunci se va suspenda somajul, din acest concediu puteti intra in CCC, iar la terminarea acestuia veti relua somajul ...
Asadar, veti intra mai intai in concediu prenatal , apoi obligatoriu in concediu postnatal de 42 de zile dupa care in CCC.

Pe perioada concediului de maternitate veti primi indemnizatia de concediu de maternitate.
1. Spuneti ca nu veti beneficia de indemnizatie pentru CCC pentru ca nu ati realizat venituri in toate cele 12 luni premergatoare nasterii.

2. In cele 12 luni sunt eligibile si lunile in care ati fost in somaj indemnizat, in concediu medical sau in concediu de maternitate.

3. Asadar, pentru a va spune sigur daca puteti beneficia de indemnizatie pentru CCC, sa ne spuneti ce statut aveti in fiecare din cele 12 luni (13 iunie 2011 - 13 iunie 2012).
xlayoana a scris:

Buna ziua!
Sunt insarcinata in 6 luni ....... Mentionez ca eu nu voi benificia de indemnizatie de crestere a copilului deoarece nu am realizat venituri 12 luni ci doar 11 luni.
Va multumesc.



In acest caz, data preconizata a nasterii ar fi in mai 2012 .... perioada de referinta care se ia in calcl va fi mai 2011 - mai 2012 ... in calculcul celor 12 luni intra si perioadele in care ati beneficiat de somaj, v-at aflat în evidenţa agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, respectiv a municipiului Bucureşti, în vederea acordării indemnizaţiei de şomaj, ati beneficiat de concedii şi de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate prevăzute de
Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate etc.

Poate ne specificati exact ce statut ati avut in aceasta perioada care se ia in calcul ....
Contractul meu de munca a expirat in 31 august 2011. Pana atunci aveam 12 luni lucrate.Din octombrie 2011 beneficiez de indemnizatie de somaj, deci in luna septembrie nu am beneficiat de venituri salariale.Data probabila a nasterii este ijceputul lunii iunie. Indemnizatia de somaj se termina in 13 iunie.
1. Din pacate, pentru dvs., deoarece in septembrie nu ati avut nici maca o zi in care sa obtineti venituri din salarii sau perioada asimilata nu veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. Daca v-ati fi inregistrat in septembrie la Agentia de Somaj ati fi putut beneficia acum de indemnizatie pentru CCC.

Alte discuții în legătură

Despre indemnizatie crestere copil ciocolata09 ciocolata09 Daca am lucrat din iunie 2014 pana in februarie 2015 apoi am faut pauza si am iceput iar in 11.05.2015 pana in 01.07.2015 apoi din 09.07.2015 pana in ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pavalsimona pavalsimona Buna ziua! As avea nevoie de un sfat! Sunt insarcinata si conform doctorului, ar trebui sa nasc pe la sfarsitul lunii septembrie. Mentionez ca sunt in al ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate si concediu pentru cresterea copilului radumaria radumaria Buna ziua am si eu o intrebare la dumneavoastra ,am 5 ani de zile vechime in cartea de munca dar am o intrerupere de 2 luni septembrie-octombrie 2011 sunt ... (vezi toată discuția)