buna ziua ! sunt consilier juridic si sunt membru al Asociatiei Consilierilor Juridici, din anul 2004, cu legitimatie si cotizatia la zi. Am solicitat presedintelui Asociatiei, copii ale statutului, actului constitutiv si alte documente pentru a vedea care sunt avantajele si dezavantajele inscrierii mele in aceasta asociatie si cine face parte din conducerea Asociatiei (de retinut faptul ca toate documentele asociatiei le detine acest domn). Am fost refuzat atat eu cat si alti colegi de ai mei. As dori sa intru in posesia copiilor acestor documente (statut, act constitutiv, etc.), stiu ca exista la Registrul asociatiilor si fundatiilor, dar imi este teama ca voi fi refuzat. In baza carei legi pot intra in posesia documentelor? Ce trebuie facut in aceasta situatie? Va rog dati-mi un sfat, orice!!!!!! Va multumesc anticipat!
in primul rand in Romania ca si organizatie profesionala similara Baroului la avocati avem COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI iar ca si for superior avem UNIUNEA COLEGIILOR CONSILIERILOR JURIDICI www.uccj.ro acolo gasiti tot ce aveti nevoie
Nu exista numai UCCJR ... mai exista si alte asociatii profesionale ale consilierilor juridici ... legea nu obliga ca toti cei care sunt consilieri juridici sa se inscrie in UCCJR ...:) ... art.5 si art.20 din Legea nr.514/2003 prevad urmatoarele:
Art. 5.
Consilierii juridici pot constitui asociatii profesionale in scopul apararii si promovarii intereselor profesionale, in conditiile legii privind asocierea si constituirea persoanelor juridice.
Art. 20.
(1) In conditiile prevazute la art. 5, consilierii juridici se pot asocia in structuri judetene, pe ramuri sau domenii de activitate, potrivit intereselor profesionale, si, dupa caz, la nivel national, cu respectarea legii privind asociatiile si fundatiile.
(2) Formele de asociere si organizare la nivel judetean si la nivel national sunt stabilite prin statutul asociatiei, cerut de lege.
(3) Constituirea asocierilor profesionale are la baza principiile constitutionale ale dreptului de asociere si reglementarile legale privind asocierea si constituirea de persoane juridice.