avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... comision abuziv sau nu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

comision abuziv sau nu

Buna ziua,

Va deranjez si eu cu o mica nelamurire. In prezent, logodnicul meu are un credit pentru nevoi eprsonale la Brd a carui rata se plateste pana pe maxim 5 ale lunii. Din cauza crizei economice, am fot nevoiti sa ne schimbam serviciul si nu putem depune banii pt rata decat de pe 10 ale lunii adica in ziua de salariu. Am facut o cerere la banca pentru a explica situatia si a solicita ca ziua de plata a ratei sa se modifice cu 5 zile, respectiv de pe 5 sa se incaseze pe 10. Raspunsul bancii a fost ca aceasta operatiune se poate face doar daca acceptam sa platim un comision in valoare de 100 euro pentru preschimbarea datei de incasare. Va rog luminati-ma si pe mine daca acest comision este unul abuziv sau nu pentru ca mie sincer nu mi se pare in regula.
Va multumesc in avans pentru raspuns.

Cu stima,
Vincze Maria
Cel mai recent răspuns: Mara Ionescu , Consilier juridic 11:36, 31 Iulie 2010
Ei va fac un serviciu contra cost- daca doriti modificarea datei trebuie sa platiti,daca nu doriti,---nu platiti;
Nu este un comision abuziv,este un serviciu contra-cost;
nu vi l-au impus ei-ca sa fie abuziv -e la cererea dv.
conform oug 50/2010, de la intrarea ei in vigoare (22 iunie) , pentru orice serviciu prestat de banca catre consumatori se va solicita o taxa fixa unica. Ma indoiesc ca au facut taxa de 100 euro. Solicitati lista de comisioane, taxe si dobanzi aplicate in banca si cautati aceasta situatie. Daca in toate listele nu exista o astfel de taxa, este abuziva. Faceti sesizare la ANPC, dar prezentati dovezi , luati-le de pe site.
Exemplu, la creditul Expresoo (nu ati precizat tipul de credit) pe site apare:
Comision unic pentru servicii suplimentare prestate la cererea clientului, pe parcursul derularii contractului de credit - 50 EUR (echivalent in valuta
creditului). La creditul Expresso non-stop : Comision unic pentru servicii suplimentare prestate la cererea clientului, pe parcursul derularii contractului de credit 50 EUR (echivalent in valuta creditului). La fel si la altele. salvati de pe site tarifele aferente creditului dvs. si sesizati ANPC, nu inainte de a merge la banca , la director.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea prevederilor contractuale de catre creditor Cristi2011 Cristi2011 Cristi2011 Cristi2011 In data de 07.04.2011 am contractat un credit de nevoi personale nenominalizat - refinanțare. In contractual de credit exista următoarea prevedere: ... (vezi toată discuția)
Act aditional banca cris-cris cris-cris Va supun atentiei un act aditional pe care banca la care am credit imi solicita sa il semnez in urma efectuarii partajului. Ceea ce ma ingrijoreaza este tot ... (vezi toată discuția)
Restituire comisioane abuzive pentru un contract ipotecar inchis Irina_sebea Irina_sebea Buna ziua, [b] 1. As dori sa stiu daca am dreptul sa solicit bancii, copii cu absolut toate actele(contract de credit bancar ipotecar, actele aditionale, ... (vezi toată discuția)