avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Nerespectarea prevederilor contractuale de catre ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Nerespectarea prevederilor contractuale de catre creditor

In data de 07.04.2011 am contractat un credit de nevoi personale nenominalizat - refinanțare. In contractual de credit exista următoarea prevedere: “pentru servicii prestate la cererea împrumutatului pe parcursul derulării contractului de credit (excepție: schimbarea datei de scadenta, schimbarea garanției), banca va percepe un comision. Valoarea acestui comision este de 50EUR. Am solicitat verbal consilierului de credit in luna August schimbarea datei de scadenta, acesta a spus însa ca pentru schimbarea datei se percepe comision. In luna Septembrie am întocmit o cerere adresata conducerii băncii, cerere la care însa nu am primit nici o rezoluție, ulterior am aflat ca cererea respectiva s-a „pierdut”. Am refăcut cererea la începutul lunii Octombrie (încă aștept un răspuns din partea băncii). Am 2 dileme: 1. penalitățile de întârziere pot fi recuperate in acest caz (am solicitat practic de 3 luni schimbarea datei, având acest drept conform prev. Contractuale si totuși banca nu a dat curs solicitării mele)? Daca da, cum? Pentru un credit imobiliar cu ipoteca, contractat in Sept 2009, se percepe acest comision de 50 de euro la solicitarea schimbării datei de scadenta?
Cel mai recent răspuns: Iuliana lUMINITA Mandrescu , Consilier juridic 16:23, 3 Noiembrie 2011
Daca va considerati prejudiciat si considerati ca acea clauza este abuziva, puteti sesiza ANPC.
Discutii similare:
www.avocatnet.ro/content/cau...

Nu o consider abuziva, ci doar incalcata, neluata in seama de catre banca
De regula bancile nu percep comision pt modificarea datei (scadentei) lunare de plata a ratei.
Va sfatuiesc sa cititi cu atentie contrctul de credit pentru a-i cunoaste cu exactitate prevederile si apoi sa va prezentati la banca pt a cere o explicatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision abuziv sau nu vincze vincze Buna ziua, Va deranjez si eu cu o mica nelamurire. In prezent, logodnicul meu are un credit pentru nevoi eprsonale la Brd a carui rata se plateste pana pe ... (vezi toată discuția)
Comision incasat abuziv de catre banca VAEusebio VAEusebio Buna dimineata. In martie 2008,am contractat un credit de nevoi personale la o banca,B _ _,unde din 2010 comisionul de risc specificat in contract ,a ... (vezi toată discuția)
Comision de risc Ecaterina-Elisabeta Ecaterina-Elisabeta Buna ziua, Am un credit de nevoi personale cu ipoteca din 2008.Mi se percepe un comision de risc 0.26% aplicat la soldul creditului,platibili lunar in zilele ... (vezi toată discuția)