avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul la mostenire

Buna ziua,
As dosi sa stiu si eu cine are dreptul la mostenire in cazul unei persoane care nu are copii, nu are frati sau surori in viata, are o nepoata in viata de la o sora decedata si a facut un testament olograf unei terte persoane; poate acest testament sa fie pus in practica si poate fi atacat???
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:02, 30 Iulie 2010
Nu are mostenitori rezervatari, deci testamentul nu poate fi atacat decat pt nerespectarea conditiilor de fond (consintamant-eroare dol,violenta, capacitate,obiect,cauza-ilicita ) sau de forma.
Adica??? testamentul olograf este facut ca la carte (scris, datat si semnat) si in plus are si 2 martori in prezenta carora a fost scris ...
In conditiile date testamentul isi va produce efectele juridice.
multumesc mult!!!! as mai avea o nelamurire
poate sunt cam pretentioaqsa dar incercarea moarte nu are
S-auzim...

Alte discuții în legătură

Cum pot ataca testamentul olograf? aalinutzaa aalinutzaa Buna ziua.....Intrebarea mea este cum se poate ataca un testament olograf ???SiTUATIA ESTE URMATOAREA:Sora bunicii mele a decedat in ianuarie,dansa nu a avut ... (vezi toată discuția)
Mătușa mea, necăsătorită și fără copii, mi-a făcut testament. poate fi atacat de frații ei sau de ceilalți nepoți? Viovascu Viovascu Sora mamei mele, necăsătorită, fără copii, și cu părinții decedați, vrea să imi lase mie apartamentul ei. Eu sunt nepoată după una dintre surori. ... (vezi toată discuția)
Testament olograf Laura P. Laura P. Intr-o succesiune dezbatuta intr veri, unul dintre mostenitori a venit cu un testament olograf . Am cerut expertiza criminalistica a acelui inscris , iar ... (vezi toată discuția)