avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot ataca testamentul olograf?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot ataca testamentul olograf?

Buna ziua.....Intrebarea mea este cum se poate ataca un testament olograf ???SiTUATIA ESTE URMATOAREA:Sora bunicii mele a decedat in ianuarie,dansa nu a avut copii,ne a avut aproape de ea doar pe mine si pe varul meu.Dupa ce dansa a decedat ,varul meu a prezentat la notar un testament olograf din care reiese ca este singurul mostenitor,testametul este scris,datat,semnat de defuncta,acum EU ce pot face sa l atac,daca nu era testamentul masa succesorala era de 1/2 ..Testamentul a fost redactat in 2008,barana a murit anul acesta ,in acest interval batrana a cazut la pat si nu a fost ingrijita de varul meu si a fost chiar maltratat de rudele acestuia.Eu ce pot face sa anulez acel testament olograf?Sa l dau in judecata ce sanse de castig am?imi puteti spune va rog frumos ce trebuie sa fac in aceste conditii.Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Mai 2012
aalinutzaa, utilizator
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 11:04, 21 Mai 2012
Deoarece nu poate fi vorba despre o actiune in reductiunea testamentului, dumneavoastra nefiind mostenitor rezervatar, singura actiune posibila ar fi aceea in constatarea nulitatii absolute a testamentului, respectiv in anularea acestuia, daca exista motive de nulitate absoluta sau de anulare.

Inteleg ca testamentul a fost scris, datat si semnat de testatoare. Prin urmare, din acest punct de vedere nu prea aveti ce face.

Mai ramane de vazut daca bunica avea discernamant la data intocmirii testamentului sau daca vointa ei nu a fost viciata (prin eroare, dol sau violenta).

Faptul ca beneficiarul testamentului nu a ingrijit-o nu are relevanta.

Sanse? Dupa parerea mea, nu prea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire fara rezultat ContSters212788 ContSters212788 Daca bunicii mei au lasat testament ca dupa moartea lor unchiul meu sa primeasca mostenirea iar acesta la randul lui a lasat mostenirea cu testament fiului ... (vezi toată discuția)
Suntem 4 mostenitori nerezevatari si testamentul a fost facut ... mihai879 mihai879 Suntem 4 mostenitori nerezevatari si testametul a fost facut doar in favoarea unuia dintre noi. Cum pot sa contest un testament olograf din punct de vedere ... (vezi toată discuția)
Mostenire prin testament ASPAZIA ASPAZIA Mentionez ca sunt legatara universala a tuturor bunurilor mobile si imobile ale persoanei care m-a crescut. Am fost in tutela dansei pina la terminarea ... (vezi toată discuția)