avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suntem 4 mostenitori nerezevatari si testamentul a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suntem 4 mostenitori nerezevatari si testamentul a fost facut ...

Suntem 4 mostenitori nerezevatari si testametul a fost facut doar in favoarea unuia dintre noi. Cum pot sa contest un testament olograf din punct de vedere grafologic, si care este procesul prin care se face asta (verificare in scripte)? Eu trebuie sa prezint dovezi grafologice sau beneficiarul testamentului (noi nu avem inscrisuri date de testator) ? Ce alta modalitate de a ataca un testament olograf am avea, luand in considerare faptul ca suntem nerezervatari (testamentul este scris de mana, semnat si datat de testator) ?
Cel mai recent răspuns: mihai879 , utilizator 18:43, 18 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Contestarea unui testament este o procedura destul de complexa juridic, astfel incat va sfatuiesc sa contactati un avocat pentru a analiza actele ce le aveti si a stabili ceea ce trebuie facut.
Verificarea de scripte este o proba care se poate administra in cadrul oricarui proces; nu este un proces in sine.
Modalitatea de a ataca un testament, de principiu, este contestarea acestuia in instanta, in cadrul unui proces.
Tin sa mentionez ca eu am ingrijit persoana decedata timp de mai multi ani dar testamentul a fost facut in favoarea altui var. Cum pot sa imi recuperez cheltuielile ? De ce acte trebuie sa dispun? Nu dispun de scripte cu care sa se poata compara scrisul. Am dovezi ca l-am ingrijit pe testator (facturi, martori, bonuri). Am posibilitatea sa anulez testamentul, sau cum sa imi recuperez cheltuielile facute ?
Ultima modificare: Joi, 18 Mai 2023
mihai879, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt mostenitor nerezervatar. vreau sa contest un testament olograf ... andrei178 andrei178 Sunt mostenitor nerezervatar. Vreau sa contest un testament olograf (scris, semnat si datat de testator) facut in favoarea altui mostenitor nerezervatar. Nu ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune mirela4512 mirela4512 La dezbaterea succesiunii dupa un testament olograf cu mostenitori nerezervatari. Testamentul este facut in favoarea unuia dintre mostenitori. Unul dintre ... (vezi toată discuția)
Donatia se poate ataca? lia sfercea lia sfercea un testament care a fost facuta in 2010 iunie, se poate ataca? daca da care este termenul de prescriptie ? testamentul a fost facut de matusa catre nepot. ... (vezi toată discuția)