Masina proprietate personala,se afla in service pt.reparatii in urma unui accident.S-a deschis un dosar de dauna(asigurare R.C.A),s-au costatat pagubele,inspectorul de daune al firmei asiguratoare a facut suplimentarea pieselor necesare pt.reparatie.Masina este gata,dar nu o pot ridica pana nu este dat acceptul de plata sau nu se face plata adica inca doua sau cinci zile.Firma asiguratoare mi-a indicat unitatea de service pe care o agreaza si cu care are protocol de colaborare.Inspectorul firmei de asigurare a semnat ca este de acord cu lucarea facuta.In ce baza legala i-mi retin cei din service masina?
Este normal ca service-ul sa astepte ca asiguratorul sa dea acceptul de plata si apoi
sa va elibereze masina.si in functie de asigurator acest termen este de pana la 5 zile. Asiguratortul trebuiesa verifice devizul de reparatie sa corespunda normativelor de reparatie , sanu contina piese si repere in plus fata de nota de constatare etc. Daca service-ul vroia sa va ajute si implicit sa se ajute pe el trebuia sa trimita devizul la asigurator cu cateva zile inainte de definitivarea reparatiei cand este sigur ca nu mai apar probleme si pana cand se termina de vopsit de exemplu venea si acceptul de la asigurator. Nu incercati sa fortati mana asiguratorului pt. ca nu veti reusi sa-l convingeti sa se grabeasca.
Daca reparatia vizeaza daune majore si devizul contine multe elemente de calcul si verificare, functie de firma de asigurari care va plati paguba creata din vina asiguratului ei, e posibil ca inspectorului de dauna sa ii fie necesare mai multe zile in care sa verifice service-ul si sa isi dea acceptul de plata. E bine ca va intrebati care e baza legala de retentie a vehiculului, insa pana sa poriniti la 'raZboi" , vorbiti direct cu inspectorul de dauna care instrumenteaza dosarul dvs. Numai in caz de refuz al platii despagubirii pe cale amiabila va veti gandi ca razboiul e inevitabil.:)
Despagubire partiala
luoana
In urma unor negocieri firma de asigurari a acceptat o suma la plata in conditiile unei reparatii in regie proprie...dupa doua saptamani m-am trezit ca mi-au ... (vezi toată discuția)
Dauna rca
marius____
daca nu te duci la service-ul care zice inspectorul constatator si repari masina intr-un alt service, mai poti recupera dauna constata?(est o intelegere ... (vezi toată discuția)