avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dauna rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dauna rca

daca nu te duci la service-ul care zice inspectorul constatator si repari masina intr-un alt service, mai poti recupera dauna constata?(est o intelegere amiabila
,nu cu prices vb. de la pol.)
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:11, 17 Februarie 2011
Se poate recupera dauna dar dupa ce in prealabil asiguratorul a fost de acord cu devizul de reparatie, dvs. achitati la service si asteptati banii de la asigurator.
Mare atentie: trebuie sa aveti acordul asiguratorului pentru deviz...altfel se poate refuza plata.
nu stiu daca service-ul are acordul la deviz si daca nu are se poate recupera?
Conform normelor in vigoare aveti dreptul sa mergeti la orice service agreat RAR !!! Inclusiv reprezentanta. Insa trebuie avut in vedere plafonul ce priveste reparatia. Sa nu depaseasca , spre exemplu, plafonul de dauna totala. Insa si in acest caz aveti castig de cauza intrucat diferanta de la suma acoperita de asigurator si suma reala cade in sarcina autorului accidentului.
NU EXISTA :'' COLABORAM DOAR CUXXX''
''DOAR AICI VA PUTETI REPARA AUTOTURISMUL''
'' DACA MERGETI IN ALTA PARTE NU PLATIM''
Reparatia se poate executa, conform normelor CSA, in orice service autorizat RAR . Numai ca in acest caz trebuia sa va prezentati la asigurator cu un deviz pro forma pt ca asiguratorul sa-si dea acceptul pt reparatie. Nici acum nu au dreptul sa refuze plata dar vor verifica devizul si vor taia din el ce nu le convine , fie ca nu a fost constatat fie ca pretul unor piese a depasit pretul minim de pe piata etc. si atunci va vor reface devizul propunandu-va o suma cu care daca sunteti de acord vi se va plati daca nu mergeti in instanta. Dar pana atunci cereti asiguratorului motivarea deciziei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despãgubiri rca dianapanaite dianapanaite Pe un drum naţional din România am fost lovită din spate de un TIR care n-a reuşit să oprească la timp. După vizita la poliţie, şoferul TIR-ului a ... (vezi toată discuția)
Rca asirom despagubit f putin brabus722 brabus722 salut acum 3 luni am primit un buf in spate si am mers la service costul reparatiei costa 148 mil am solicitat in regie proprie ......... mi sa oferit 56 ... (vezi toată discuția)
Despagubire societate asigurari g_leabu g_leabu buna seara... numele meu e george si am nevoie de o indrumare la urmatoarea problema : saptamana trecuta tatal meu aflandu-se oprit la o trecere de pietoni a ... (vezi toată discuția)