avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire societate asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire societate asigurari

buna seara... numele meu e george si am nevoie de o indrumare la urmatoarea problema : saptamana trecuta tatal meu aflandu-se oprit la o trecere de pietoni a fost lovit in spate de catre alta masina asigurata la [editat]. in urma impactului au rezultat decat pagube materiale si anume : remorca : oblon spate trebuie inlocuit, obloane laterale de reparat, protap si sistem prindere de inlocuit, sistem iluminare si semnalizare de reparat - conform constatare asigurator ( deviz de reparatie nu mi s-a intocmit pt ca era primul caz de genul asta cu care s-au confruntat, urmand sa intocmesc un deviz la un service apoi sa ajung din nou la ei); masina : bara spate trebuie inlocuita, carligul de tractare de reparat ( spun ei, dar la service s-a constatat ca e pe jumatate crapat in locul de prindere de caroserie), haion de inlocuit - conform constatare asigurator. pentru masina mi s-a intocmit si un deviz de reparatie care ajunge la valoarea de 2100 ron. mergand cu acel deviz la un service agreat de societatea de asigurare, mi s-a spus ca la valoarea asta masina mi se poate repara doar cu piese sh intrucat valoarea totala a manoperei de de cca 230 ron, iar cea a pieselor noi ( verificata si de mine la mai multi distribuitori) depaseste 3000 ron. intrebarea mea este urmatoarea : este legal si corect sa se procedeze asa ? ce pot face eu in acest caz?daca vreau sa-mi repar masina cu piese noi, cine va suporta diferenta?

[editat - este interzisa postarea in forum a denumirilor de societati. Va multumim]
Ultima modificare: Marți, 12 Iunie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: g_leabu , utilizator 14:14, 13 Iunie 2012
o puteti repara cu piese noi, platiti factura de reparatii si apoi mergeti ininstanta sa va recuperati banii de la asigurator.
exista o practica in piata ca service agreate de catre asiguratori sa faca reparatii cumpiese sh, pe motiv de reducere costuri. este ilegal dar fara o deciZie a instantei ju va puteti recupera banii de la asigurator.
Este dreptul dumneavoastra sa vi se repare masina cu piese noi si sa primiti integral despagubirea pentru reparatii. Asiguratorul si service-ul agreat mizeaza pe faptul ca dumneavoastra nu va cunoasteti drepturile sau nu doriti sa insistati pentru a beneficia de aceste drepturi.
Service-ul agreat trebuie sa va faca un nou deviz de reparatii care sa cuprinda si manopera si valoarea de nou a pieselor, precum si orice reparatii necesare care nu au fost constatate de inspectorul de asigurari. Apoi trebuie sa intermedieze relatia cu asiguratorul, adica sa solicite acceptul de plata pe acest nou deviz. In cazul in care asiguratorul refuza sa plateasca intreaga despagubire, trebuie sa formulati o convocare la conciliere si sa ii actionati in instanta.
In caz ca service-ul agreat refuza sa faca ceea ce v-am spus, ar trebui sa cautati dumneavoastra un alt service.
multumesc de sfat....pasul urmator e sa fac un deviz de reparatii la service apoi voi merge cu el la societatea de asigurari sa vad ce au de spus....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paguba accident auto si inlocuire cu aftermarket a pieselor anticoade anticoade Buna ziua. Cer si eu parea unui expert sau a unei persoane care a mai trecut prin ceea ce am trecut si eu. In urma cu un an in timp ce conduceam masina si am ... (vezi toată discuția)
La reprezentanță mi s-a spus că e daună totală, un alt service mi-a zis că mă costă 2.000 de lei reparația. sunt obligată să accept dauna totală? eu vreau să mi se repare ,,epava" llavys llavys Bună ziua, În urma unui accident din cauza celuilalt șofer mi s a dat dauna totala. La constatare mi s a trecut doar elemente de cosmetica, bara fata, aripa ... (vezi toată discuția)
Am fost implicata intr-un accident rutier - amiabila, reparatie prost facuta de service, solutii pantescuelena pantescuelena eu fiind pagubitul in acest accident ,am ajuns la o intelegere amiabila cu persoana vinovata ,am apelat la serviciul asigurari care domnul broker mi-a sugerat ... (vezi toată discuția)