avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Paguba accident auto si inlocuire cu aftermarket a ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Paguba accident auto si inlocuire cu aftermarket a pieselor

Buna ziua. Cer si eu parea unui expert sau a unei persoane care a mai trecut prin ceea ce am trecut si eu. In urma cu un an in timp ce conduceam masina si am oprit sa acord trecere unui pieton., am fost lovit de o alta masina. Am mers la politie am luat asigurarea celui care m-a lovit si am sunat la asigurator sa-mi fac o programare pt reparatia masini. Toate bune si frumoase pana acuma. Apoi cei de la asig mi-au dat un nr de tel al unui agent care se ocupa de recuperare creante daune auto ect. L-am sunat am vb cu el a cerut o procura ca sa ma reprezinte in fata asiguratorului desi numarul lui de tel l-am luat de la asigurator. Sa incheiat un dosar de daune si a trimis masina in service, Pe masina toate piesele fiind originale cei din service mi-au tinut masina in service 30 de zile doar pana la venirea pieselor care trebuiau sa fie originale.De curand in parcarea din fata blocului meu se plimba un copil cu bicicleta si din neatentie mi-a lovit usor bara care sa spart ca un pahar de sticla. Am demontat bara a doua zi si am constatat ca bara inlocuita de service este aftermarket si ca toate piesele inlocuite sunt niste turcizme , Toate piesele le-am verificat la reprezentanta dupa codul stantat pe piese. Ce pot sa fac ca sa fac cunoscut acest sevice care insala oameni si ce pot sa fac ca sa-mi recuperez paguba care este destul de mare in acest caz.?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:13, 10 Aprilie 2017
Nu ati primit un deviz ptr reparatii?
Va duceti la service, faceti circ si scandal si cereti inlocuirea pieselor cu piese de origine altfel veti face expertiza si ii veti da in judecata ptr recuperarea prejudiciului, le spuneti ca veti cere plata avocatului, a expertizei si daune morale.
Va duceti si la asigurator cu circ si scandal si le spuneti ca au platit piese de origine si v-au montat chinezarii.
Firmele de asigurari solicita unitatilor service folosirea de componente cat mai ieftine, after market sau mai mult, personal am vazut o astfel de solicitare in care, datorita faptului ca masina era mai veche se solicitau folosirea de piese second hand. Statul roman ar trebui sa ia masuri impotriva societatilor de asigurari.

Buna ziua. Eu am patit asa ceva. La masina a fost lovita bara din spate si haionul putin indoit, plus cateva subansamble ce tin de bara din spate.
Au facut constatarea, apoi o alta constatare pe elevator. Au spus ca dureaza o saptamana inlocuit bara si haion si vopsit. Am luat masina dupa 30 de zile cu un deviz umflat. aproape 9000 de lei pentru un haion si bara din spate la VW Golf.
Dupa o saptamana haionul plin de rugina...luat de la dezmembrari. Bara casanta s-a fisurat. Mi-au dat devizul sa il duc la firma de asigurari sa faca receptia lucrarii. Le-am aratat ce piese au pus de 9000 lei. Intamplator il cunosteam pe directorul general al firmei de asigurari. Am mersi si i-am aratat bataia de joc. In fata mea a dat telefon sa opreasca de la plata devizul meu...
M-am dus la service, si ei mi-au ras in nas ca si-au incasat banii si ca nu mai fac nimic.
L-am sunat pe director si mi-a spus ca asa e sistemul si el nu are ce face...
In concluzie o teapa in buzunarul nostru indirecta deoarece banii ce se scot prin aceasta metoda...au traseu stabilit...Si ne mai miram de ce RCA este atat de mare...pentru ca la o cheltuiala efectiva de 1000 de lei cu vopsit cu tot...se fura 8000 ...Imaginati-va la pagube mai mari cati bani dispar...
In deviz piesele erau originale: Haion 5500 echipat complet cu parbriz cu tot si bara 2200, restul manopera si vopsit pana la 9000 lei.
Nu aveti ce face, asta e sistemul... La ASF nu te primeste cu asa ceva...ei doar stiu cum este acest sistem si ramane sa ne uitam neputinciosi.
Protecția consumatorului?
Buna ziua,
Protectia consumatorului (de fapt a PJ ):
- primeste sesizarea, raspund ca le lipsesc resurse ptr investigare si din lipsa de probe, sau insuficiente, neconcludente ... claseaza cazul;
Dar incercati, poate s-a schimbat ceva... Succes!

Alte discuții în legătură

Rca euroins BratuAurel BratuAurel Pe data de 01.11.2015 am fost lovit de un sofer cu asigurare rca Euroins,mentionez ca masina mea era parcata regulamentar in parcarea unui restaurant si ... (vezi toată discuția)
Despagubire societate asigurari g_leabu g_leabu buna seara... numele meu e george si am nevoie de o indrumare la urmatoarea problema : saptamana trecuta tatal meu aflandu-se oprit la o trecere de pietoni a ... (vezi toată discuția)
Asigurare facultativa casco RamonaBianca RamonaBianca Sunt posesorul unei asigurari facultativa casco, am avut un accident , s-a stabilit constatarea initiala, si mi-a fost inaintata de catre asigurator suma de ... (vezi toată discuția)