buna ziua , sunt casatorita ın Turcia,casatoria mea e ınregistrata şi ın Romania.Aş dori sa ştiu daca pot deschide divortul ın Romania, din motive de siguranta personala.multumesc
Art. 20. - Relatiile personale si patrimoniale dintre soti sint supuse legii nationale comune, iar in cazul in care au cetatenii deosebite, sint supuse legii domiciliului lor comun.
Legea nationala comuna sau legea domiciliului comun al sotilor continua sa reglementeze efectele casatoriei in cazul in care unul dintre ei isi schimba, dupa caz, cetatenia sau domiciliul.
In lipsa de cetatenie comuna sau de domiciliu comun, relatiile personale sau patrimoniale dintre soti sint supuse legii statului pe teritoriul caruia au ori au avut resedinta comuna sau cu care intretin in comun cele mai strinse legaturi.
Art. 22. - Divortul este cirmuit de legea aplicabila potrivit art. 20.
Daca legea straina, astfel determinata, nu permite divortul ori il admite in conditii deosebit de restrictive, se aplica legea romana, in cazul in care unul dintre soti este, la data cererii de divort, cetatean roman.
Puteti sa depuneti divortul in Romania la judecatoria din raza unde se afla primaria la care aveti inregistrata casatoria, pentru ca ultimul domiciliu banuiesc ca l-ati avut in Turcia.
Aveti copii minori?
casatoria a fost ınregistrata de catre Ambasada Romana din Ankara,am o fetita de 9 ani.
Va rog sa ma ajutati.tatal areŸşi o hotarare judecatoresca pentru ultraj şi vatamare corporala ımpotriva mea.