avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită inscrierea somatiei imobiliare in cartea funciara
Discuție deschisă în Executare silită

inscrierea somatiei imobiliare in cartea funciara

refuzul registratorului de la OCPI de a inscrie somatia imobiliara ,data in urma unei hotarari definitive si irevocabile ,investita cu formula executorie,in cartea funciara pe motiv ca imobilului nu i-a fost atribuit identitficator unic.Imobilul este inscris in CF dar nu are cadastru iar mie ca si creditor m-i se impune sa fac cadastrul in numele proprietarului debitor de rea credinta .este legal ?ce se poate face in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: DANCAU GHEORGHE , utilizator 12:04, 31 Iulie 2010
Poate ca nu este drept dar din punctul meu de vedere este recomandabil deoarece evidenta imobilelor este bazata pe numarul cadastral unic si nu in functie de numele proprietarilor.
Atribuirea unui identificator unic v-ar ajuta si pe dvs ulterior in realizarea pretentiilor.
Ramane problema gasirii fondurilor necesare pentru plata expertului cadastral.
nu se pune problema fondurilor pt cadastru.Problema sunt actele necesare realizarii cadastrului:CI proprietarului,copie legalizata de pe actul de proprietate,certificat fiscal,masuratorile topografice ale apartamentului,semnatura proprietarului,etc.in masura in care proprietarul ,debitor de rea credinta ,se opune ,evident, executarii si este si aproape permanent plecat in strainatate. Mai exista si o ipoteca de grad 1 la BRD ,care refuze sa-i comunice executorului ce suma mai are de plata,in conditiile in care nu exista publicatie de vanzare,care nu se poate face fara inscrierea somatiei imobiliare in CF .In aceasta situatie am inaintat plangere Judecatoriei teritoriale impotriva registratorului OCPI care refuza inscrierea somatiei in CF ,in conditiile in care somatia este o simpla notificare si nu schimba cu nimic situatia propr ietarilor imobilului.C onf.C.proc.cv. art.5 atunci cand nu sunt suficiente elemente necesare cerintelor prevazute de legea 7/1996 ,notarile somatiilor imobiliare sa fie facute in registrul de inscriptiuni si transcriptiuni.De asemenea exista si un protocol intre OCPI si UNEJ Romania care prevede 2 posibilitati de inscriere a somatiei:imobilul ce trebuie notat sa fie identificat cu nr. cadastral si/sau nr. deCF.Din aceste 2 impuneri registratorul putea nota somatia intrucat exista un criteriu de identificare a imobilului si anume-este inscris in CF cu nr. 0000

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adjudecare imobil fara carte funciara. riscuri suplimentare? DEXX DEXX Sunt interesat sa achiziţionez un apartament prin procedura executării silite. Imobilul nu este inscris in cartea funciară, somatia executorului fiind ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar deltady deltady Buna ziua, am gasit cateva discutii legate de subiect, dar nu sunt lamurit. Se poate obtine un extras de carte funciara [b]colectiva [/b]pentru informare ... (vezi toată discuția)
Executare silita erikka erikka buna dimineata cum se procedeaza ptr o executare silita.Am fost parte vatamate intrun proces penal prin lege inculpatul este obligat sa-mi plateasca daune ... (vezi toată discuția)