buna dimineata
cum se procedeaza ptr o executare silita.Am fost parte vatamate intrun proces penal prin lege inculpatul este obligat sa-mi plateasca daune morale si materiale . Ptr a-mi primi aceste drepturi cum se procedeaza?Presupun ca inculpatul nu o sa vina sa-mi spuna poftim aceste sunt drepturile tale ok ai castigat nu
Multumesc anticipat
Asa cum v-a sfatuit si colega de mai sus, adresati-va unui executor judecatoresc. Acesta va demara procedurile privind identificarea eventualelor bunuri mobile sau imobile pe care le detine respectiva persoana, pentru ca, mai apoi, sa procedeze la executarea acestora.
In primul rand, se va investi cu formula executorie respectiva sentinta penala, iar mai apoi se vor emite somatii catre debitor. Daca sunt identificate oarece bunuri imobile aflate in proprietatea sa, se vor nota somatiile imobiliare in cartile funciare in care sunt inscrise respectivele imobile sau in registrele de inscriptiuni (acolo unde acestea exista, iar imobilul nu este inscris in CF).
Ulterior, daca debitorul nu isi plateste creanta datorata dvs., se va trece la vanzarea la licitatie publica a bunurilor sale, iar dvs. veti primi respectiva suma la primirea careia ati fost indreptatit prin sentinta penala. Daca este vorba de o suma mai mare si aceasta nu este acoperita prin vanzarea unui singur bun, se trece mai departe la celelalte bunuri (daca mai sunt).
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Executare
iancu123
in cazul in care un debitor nu isi achita facturile la utilitati( gaz, apa, curent), iar furnizorul de utilitati doreste sa ii intrerupa acestea, insa ... (vezi toată discuția)
Executare silita
carmenbal
In urma cu cateva luni am pierdut un proces penal si am primit o somatie pentru plata cheltuielilor de judecata in favoarea creditorului reclamant.precizez ca ... (vezi toată discuția)