avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum ma pensionez medical?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum ma pensionez medical?

Sunt interesata cum ma pensionez medical.Mentionez ca nu mai lucrez din 1997,iar pe cartea de munca am o vechime de 9 ani 7 luni.
Sunt in evidenta din 2003 cu astm bronsic sever iar din luna mai diagnosticata cu afectiuni cardiace: HTA II severa,riscC,Cardiopatie Hipertensiva,Insuficienta Mitrala,Angina pectorala atipica de efort,Tahicardie sinusala de repaus,am fost internata si m-am ales si cu o bacterie cumplita -pseudomonas aeruginosa fixata pulmonar si determinand o infectie severa.De atunci am stat numai in spital si ma simt f raru sunt incontinuu in tratament cu antibiotice de la jumatatea lunii Mai si cu f multe medicamente.Mi-au fost afectat pancreasul ,descoperind si un diabet zaharat tip II,Disfunctie ventilatorie severa cu reducerea CV cu 46% si VEMS cu 56% iar la examenul CT cativa noduli pulmonari ,relativ bine delimitati situati in portiunea inferioara a lobului superior drept si piramuda bazala bilateral,cel mai mare de aprox.15mm.
MA INTERESEAZA:
1. UN SFAT JURIDIC IN ACEASTA SPETA;
2.CE ACTE TREBUIESC PENTRU A PUTEA INTOCMI UN DOSAR DE PENSIONARE MEDICALA;
CONCRET,CARE AR FI PRIMII PASI STRABATUTI IN ACEST PROCES.
Deasemenea specific ca anul acesta implinesc varsta de 44 ani.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciolca , Consultant resurse umane 17:51, 31 Iulie 2010
Mai intai va adresati medicului de familie care trebuie sa intocmeasca un referat despre situatia dvs. si, totodata, el va trebuie sa va indrume cu ce aveti de facut mai departe. In principiu, trebuie sa faceti o cerere in care sa solicitati pensionarea medicala si sa intocmiti un dosar care trebuie sa cuprinda toate actele medicale pe care le aveti, referate ale medicilor specialisti si pe care sa-l prezentati unei comisii medicale care se ocupa de acest lucru. Pentru detalii suplimentare puteti sa ma contactati. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical albus albus Sotul meu a fost diagnosticat cu sindrom posttrombotic si HTA gr 2 de risc inalt. Care este maximul de zile consecutive de concediu medical de care poate ... (vezi toată discuția)
Este necesar avizul comisiei de expertiza dupa 90 de zile de concediu medical? oji62 oji62 in urma unui infarct miocardic , asiguratul poate beneficia de 1 an de zile concediu medical. cf unui ordin al M.S. dupa 90 zile de concediu medical ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, doresc să primesc un răspuns în următoarea problemă: ... dana_poso dana_poso Bună ziua, doresc să primesc un răspuns în următoarea problemă: Soțul meu in vârstă de 56 de ani,este bolnav de trei ani,de HTAgrd 3,risc ... (vezi toată discuția)