avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acoperirea terasei blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acoperirea terasei blocului

Costa 20000 RON.Avand in vedere costul ridicat spuneti-mi procentajul necesar de semnaturi de la proprietari pt.legalizarea lucrarii.
a) Jumatate +1;
b) 2/3 din proprietari?
Care este legea in care se specifica?
MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 00:35, 31 Iulie 2010
Tinand cont ca este vorba despre o lucrare de anvergura, pentru aceasta lucrare se convoaca Adunarea Generala, la care este bine sa fie prezenti cat mai multi dintre proprietari.

Art. 24 din Legea 230/2007 spune ca:
(1) Adunarea generala poate adopta hotarari, daca majoritatea proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari (jumatate plus unu) sunt prezenti personal sau prin reprezentant legal.
(2) Daca la prima convocare nu este intrunit cvorumul necesar de jumatate plus unu, adunarea generala va fi suspendata si reconvocata in termen de maximum 10 zile de la data primei convocari.
(3) La adunarea generala reconvocata, daca exista dovada ca toti membrii asociatiei de proprietari au fost convocati, hotararile pot fi adoptate indiferent de numarul membrilor prezenti, prin votul majoritatii acestora.
(4) Hotararile adunarii generale a asociatiei de proprietari sunt obligatorii si pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenti la adunarea generala, precum si pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociatiei de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adunarea generala a asociatiei de proprietari rebell_rose rebell_rose Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca dupa ce a fost anuntata adunarea generala a unei asociatii de proprietari, la cateva zile unul dintre proprietari ... (vezi toată discuția)
Obligativitate participare cheltuieli reabilitare termica elenagabi elenagabi Va rog mult sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema. Daca Adunarea Generala a asociatiei a decis reabilitarea termica a blocului (cu majoritatea ... (vezi toată discuția)
Presedinte papagal58 papagal58 Buna dimineata, Am si eu o nedumerire. Asa ca peste tot , si noi avem problemele noastre in Asociatie. Cum alegem un nou presedinte , daca cei 20% ... (vezi toată discuția)