As vrea sa stiu daca îmi putetispune care sunt actele necesare obtinerii avizului Ministerului Sanatatii pentru dispozitive medicale si daca mai este nevoie de autorizatie sanitara. Exista modele standard pentru unele documente?
Va multumesc si astept cu interes raspunsul dumneavoastra.
Avizul de funcţionare şi anexele la acesta se emit de Direcţia pentru infrastructură sanitară, logistică şi dispozitive medicale, denumită în continuare DISLDM, în conformitate cu prevederile Legii nr. 176/2000, republicată.
#B
ART. 6
(1) Avizul de funcţionare se emite la solicitarea unităţilor de tehnică medicală şi se înregistrează în baza de date a Ministerului Sănătăţii.
(2) Pentru obţinerea avizului de funcţionare unitatea de tehnică medicală înaintează DISLDM o cerere, conform modelului prevăzut în anexa nr. 1 la prezentele norme metodologice.
#M3
(3) Cererea prevăzută la alin. (2) va fi însoţită de următoarele documente:
a) copie a certificatului de înregistrare şi a certificatului constatator emise de oficiul registrului comerţului sau alt înscris oficial/act normativ care să ateste înfiinţarea unităţii solicitante;
b) notificarea (împuternicirea) de la producătorul pe care unitatea de tehnică medicală îl reprezintă în Uniunea Europeană, după caz.
(4) În cazul farmaciilor şi drogheriilor care deţin autorizaţie de funcţionare emisă de Ministerul Sănătăţii conform legii nu se mai emite aviz de funcţionare pentru activitatea de comercializare a dispozitivelor medicale.
Drogherie
prodan eugen
Doresc sa deschid o drogherie in mediul rural. va rog sa-mi spuneti daca poate fi infiintata ca PF, AF, intreprindere individuala, PFA sau doar ca SRL [ avand ... (vezi toată discuția)