avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nerambursare imprumut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nerambursare imprumut

Salve.

Am imprumutat unui vechi amic acum un an si cateva luni o suma de 250 euro pe baza de incredere datorita unor antecedente similare soldate cu inapoierea imprumutului la timp.
Cu toate ca aceasta persona are un salariu rezonabil (2500 RON +), refuza sa imi dea banii inapoi si ma evita.
Mentionez ca exista cel putin un martor care stie de acest caz si altii care l-au auzit pe el confirmand.Plus ca exista si o inregistrare telefonica in care el mentioneaza data imprumutului efectuat.Persoana lucreaza ca paznic la un penitenciar.
Acestea fiind spuse as dori sa stiu care ar fi optiunile de a recupera banii si care dintre ele ar fi mai buna si mai putin costisitoare atat ca bani cat si ca timp.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 10:43, 31 Iulie 2010
Buna ziua !
Singura "optiune", este calea amiabila. Avand in vedere ca in conformitate cu prevederile codului civil roman, art. 1191, dovada actelor juridice al caror obiect are o valoare ce depaseste 250 lei, nu se poate face decat prin acte.
Cu stima !
aveti la dispozitie doua actiuni: o actiune civila in pretentii in instanta, proces care s-ar termina relativ repede insa e costisitor deoarece trebuie sa platiti taxa de timbru la valoarea pretentiilor pecuniare si a doua cale este plangere penala pt savarsirea infractiunii abuz de incredere care nu va costa nimic financiar dar dureaza solutionarea ei mult mai mult ca timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani imprumutati razz. razz. daca am dat o suma de bani fara nicio chitanta iar acesta refuza sa mii innapoieza pot sa-i mai recuperez? (vezi toată discuția)
Inselaciune maria098 maria098 Buna ziua, as vrea sa stiu ce pot face din punct de vedere legal cu privire la un imprumut pe care l-am acordat si care nu mi s-a restituit. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)
Recuperare unei sume de bani imprumutata unei terte persoane lacrimidedor lacrimidedor Am imprumutat unei persoane o suma de bani acum un an, pe baza unei chitante de mana.Pesoana respectiva nu mai binevoieste sa-mi inapoieze acesi bani sub ... (vezi toată discuția)