Am imprumutat unui vechi amic acum un an si cateva luni o suma de 250 euro pe baza de incredere datorita unor antecedente similare soldate cu inapoierea imprumutului la timp.
Cu toate ca aceasta persona are un salariu rezonabil (2500 RON +), refuza sa imi dea banii inapoi si ma evita.
Mentionez ca exista cel putin un martor care stie de acest caz si altii care l-au auzit pe el confirmand.Plus ca exista si o inregistrare telefonica in care el mentioneaza data imprumutului efectuat.Persoana lucreaza ca paznic la un penitenciar.
Acestea fiind spuse as dori sa stiu care ar fi optiunile de a recupera banii si care dintre ele ar fi mai buna si mai putin costisitoare atat ca bani cat si ca timp.
Multumesc.
Buna ziua !
Singura "optiune", este calea amiabila. Avand in vedere ca in conformitate cu prevederile codului civil roman, art. 1191, dovada actelor juridice al caror obiect are o valoare ce depaseste 250 lei, nu se poate face decat prin acte.
Cu stima !
aveti la dispozitie doua actiuni: o actiune civila in pretentii in instanta, proces care s-ar termina relativ repede insa e costisitor deoarece trebuie sa platiti taxa de timbru la valoarea pretentiilor pecuniare si a doua cale este plangere penala pt savarsirea infractiunii abuz de incredere care nu va costa nimic financiar dar dureaza solutionarea ei mult mai mult ca timp.
Inselaciune
maria098
Buna ziua,
as vrea sa stiu ce pot face din punct de vedere legal cu privire la un imprumut pe care l-am acordat si care nu mi s-a restituit.
Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)