avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

buna ziua,eu am obtinut tutele copiluli in aprilie nu am fost niciodata casatorita cu tatal acestuia dar am trait in concubinaj,dupa incredintarea minorului am continuat sa locuim in acelasi apartament inchiriat.nu a platit pensie alimentara deloc dar a participat cu bani la intretinerea minorului.acum n ne mai intelem si prefer sa plec de acolo si sa ii cedez lui tutela pt ca eu nu am cum sa stau cu copilul din cauza programului de la munca.ce pot face se poate sa ii cedez lui tutela si eu sa am drept de vizita ?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 16:26, 31 Iulie 2010
In princiupiu este necesara introducerea unei actiun de reincredintare de catre tatal minorului, iar dvs. in cadrul aceluiasi dosar printr-o cerere reconventionala sa solicitati stabilirea unui program de vizita.
Insa trebuie sa aveti in vedere care este pozitia tatalui fata de aceasta situatie intervenita in foarte scurt timp de la pronuntarea hotararii, daca acesta se poate ocupa de cresterea si educarea minorului in mod corespunzator, pentru ca mai inainte de toate primeaza interesul minorului si nu interesul nostru ca si adulti.
Opinia mea este ca ar trebui sa analizati la modul cat se poate de serios situatia avand in vedere ca minorul nu este o un obiect pe care sa-l plimbam de la un parinte la altul, indiferent de situatiile grele care se ivesc in viata, mai ales ca prin cererea de incredintare pe care ati formulat-o v-ati asumat raspunderea posibilitatii cresterii si educarii minorului.
Varianta optima este sa va luati copilasul si sa plecati in alt domiciliu iar daca acesta va face probleme aveti la indemana formularea unei plangeri penale impotriva acestuia. ( amenintare, lovire etc.)
Aveti posibilitatea sa continuati discutia folosindu-va de optiunea " raspunde"- am vazut ca ati mai deschis un topic cu acelasi titlu.;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
eu momentan nu am cu cine lasa copilul cand sunt la munca,numai eu am stat cu el,acum tatal lui ma amenita ca daca voi lua copilul cu mine va face tot posibilul sa ma scoata mama denaturata ca pune martori mincinosi,batai iau zi de zi si deasemenea nu m-a lasat sa merg la politie
de exemplu aznoapte acelasi lucru s-a intamplat am vrut sa sun la politie si mi-a confiscat telefonu cheile de la usa.copilul ela tara la parintii lui ca la ai mei nu imi da voie sa merg nici sa vada copilul.as putea incerca sa il duc la o cresa ,copilul are 2ani si o luna
In aceasta situatie trebuie sa gasiti o "portita" de a pleca din domiciliu si fie sa va duceti copilul la cresa in timpul cat sunteti la serviciu, fie la parintii dvs.
Sunteti protejata de acea hotarare prin care minorul v-a fost incredintat deci daca plecati si va luati copilul, dvs. sunteti cea indreptatita sa formulati impotriva lui in situatia in care ar veni si l-ar lua o plangere penala pentru savarsirea infractiunii prev de art.307 al.1 c.pen.respectiv nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului, plangere pe care o puteti formula in 60 de zile de la data respectiva.
Aceeasi plangere o puteti formula si impotriva parintilor lui daca acestia nu va permit sa va luati copilul de acolo.
Singura obligatie pe care o aveti este aceea de a permite vizitarea minorului de catre tata, dar cum acesta nu are o hotarare in acest sens la acest moment va puteti opune avand in vedere ca inteleg ca este o persoana cu care nu se poate discuta.:sorry:
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As vrea sa stiu NICOLETA TOMOVICI NICOLETA TOMOVICI AM UN COPIL MINOR SI SUNT DIVORTATA DE TATAL LUI.SUNT TUTURELE LUI LEGAL. PENTRU A PUTEA IESI CU EL DIN TARA IMI TREBUIE ACORDUL TATALUI? (vezi toată discuția)
Cat de legal este raspunsul cresei custodie.comuna custodie.comuna Buna ziua, Intr-un proces de ordonanta presidentiala, minorul a fost increintat mamei, care, imediat ce s-a vazut cu sentinta civila , mi-a interzis sa imi ... (vezi toată discuția)
Divorþ violeta23 violeta23 Buna ziua am o problema si va rog sa ma ajutati am fost căsătorită timp de 7 ani de 6 ani cu acte avem un copil relatia a fost relativ buna pama a inceput ... (vezi toată discuția)