avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva

Va rog sa-mi explicati mai detaliat cu tva-ul de 24%.La sf.lunii iunie am stoc de 7000o lei si nu vreau sa modific preturile. Cum procedez si cand?
Cel mai recent răspuns: ContSters109653 , utilizator 20:57, 31 Iulie 2010
In acest caz "modificarea" se produce numai in contabilitate. Pe scurt veti suporta diferenta de TVA din adaosul comercial.
Daca se poate mai detaliat.La sfarsitul lui iunie?
La inceputul lunii iulie, inainte de a incepe orice operatiune de vanzare, in baza inventarului pe care trebuia sa-l intocmiti, cu marfurile aflate in stoc la sfarsitul zilei de 30 iunie.
La stocul existent la 01.07. veti diminua cu 5% valoarea adaosului comercial, marind TVA neexigibil cu 5%.
Da, in baza unui inventar...daca se poate...:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casare marfuri uzate moral gabinemo gabinemo Am urmatoarea intrebare: Cum se inregistreaza in contabilitate(monografie) scaderea unor marfuri uzate moral. Va multumesc (vezi toată discuția)
Noul tva in comertul cu amanuntul cristianasiia cristianasiia as dori sa stiu care sunt inregistrarile ce trebuie facute in privinta tva-ului neexigibil,odata cu introducerea tva-ului de 24% (vezi toată discuția)
Magazin second hand Madalina Pascu Madalina Pascu Va rog sa ma ajutati cu un magazin second hand...marfa se achizitioneaza la kilogrram si se vinde la bucata(asta dupa ce cantareste fiecare bucata in ... (vezi toată discuția)