Ce pot face in cazul in care mi-a fost blocat contul pe motiv ca mi-a expirat buletinul. Am primit cu vreo 4 luni inainte o instiintare ca buletinul va expira si cum imi voi face altuls a trec pe la ei. Eram in concediu si cind sa platesc hotelul m-am pomenit ca nu imi pot lua banii??? Ce se intimpla in tara asta... ? Fara nici un anunt telefonic, far animic hop... nu mai am bani. Si asta nu afost tot. Ma ajuns acasa si m-am dus la banca cu pasaportul si carnetul de conducere (doua acte valabile si in tara si afara) m-au verificat au zis ca da eu sunt, dar ca nu imi poate debloca contul pina nu vin cu noul buletin. Mi separe impotriva drepturilor omului. Este total neconstitutional ce fac acestia? Credeti ca as putea sa-i dau in judecata si sa cistig? Nu conteaza ce acte am semnat (zic eu) acel contract incalca constitutia si dreptul de proprietate (la bani care sunt ai mei). Ei doar imi gestioneaza banii... pe care primesc destul comision. As dorii parerea unui avocat in acest sens. Va multumesc.
Dragos
Da, toate bancile au un comportament abuziv. Dupa parerea mea , castig de cauza in instanta ati avea doar asupra blocarii contului in sensul daca e purtator de dobanda sau nu. In Romania , persoana se legitimeaza cu buletinul si cateodata cu pasaportul.De aceea se folosesc de acest lucru.In plus , v-au si anuntat.Deci , nu cred ca ati face ceva cu plata ci doar cu blocarea efectiva.Poate mai primiti si alte pareri.
OUG nr. 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români
CAPITOLUL III
Actele de identitate
Art. 11. - (1) Actul de identitate este documentul care se eliberează, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă, cetăţeanului român şi care face dovada identităţii, a domiciliului şi, după caz, a reşedinţei titularului acestuia. Acest document se eliberează începând cu vârsta de 14 ani.
(2) În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, prin act de identitate se înţelege cartea de identitate, precum şi cartea de identitate provizorie şi buletinul de identitate, aflat în termen de valabilitate.
(3) Buletinele de identitate, eliberate în condiţiile legii, rămân valabile până la preschimbarea lor în totalitate.
Art. 12. - Dovada identităţii şi a cetăţeniei române în cazul minorului căruia nu i s-a eliberat primul act de identitate se face cu certificatul de naştere al acestuia, iar dovada domiciliului se face cu actul de identitate al părintelui la care locuieşte statornic sau cu actul de identitate al reprezentantului său legal, precum şi cu unul dintre documentele prevăzute la art. 27.