avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... datorii la stat
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

datorii la stat

buna ziua,
as vrea sa stiu si eu ,am datorii la finante o suma care nu o pot achita in perioada imediat urmatoare, exista vre-o posibilitate de a stopa penalitatile si dobanzile avand in vedere ca de la 1 iulie s-au marit f mult?
daca as declara insolventa in scopul reorganizarii judiciare s-ar mai calcula penalitati?, dar in cazul concordatului preventiv? sau daca as declara faliment?
cum ma sfatuiti ce e mai bine?
precizez ca o sa platesc peste cateva luni dar pana atunci se dubleaza suma datorata si nu o voi mai putea plati deloc daca nu fac ceva sa se stopeze penalitatile.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 21:21, 1 August 2010
penalitatile nu o sa se opreasca...se vor adauga pana la data platii efective...esalonari la plata nu se fac...(poate pentru societatile "foarte mari X-()...falimentul va stopa toate actiunile judiciare deschise impotriva dvs inclusiv actele de executare....NU PENALITATILE!!...concordatul preventiv in niciun caz....acesta este STATUL....trebuie sa achitati, indiferent de situatie....oricum nu este corect....pentru ca in cazul in care ai afaceri cu statul si acesta nu-ti plateste....stai la coada...si trebuie sa multumesti daca primesti ceva....de penalitati nici nu mai vb.....asa ca....succes...si achitati cat mai repede...daca puteti....daca nu.....c'est la vie!!
Marculescu&Asociatii a scris:

penalitatile nu o sa se opreasca...se vor adauga pana la data platii efective...esalonari la plata nu se fac...(poate pentru societatile "foarte mari X-()...falimentul va stopa toate actiunile judiciare deschise impotriva dvs inclusiv actele de executare....NU PENALITATILE!!...


Treaba nu sta chiar asa.

Creditorii bugetari nu pot calcula majorari dupa data deschiderii procedurii, in pofida dispozitiilor privind colectarea creantelor bugetare, deoarece Legea privind procedura insolventei cuprinde norme derogatorii de la aceste dispozitii (Tribunalul Dolj, Sentinta nr. 157 din 24.06.2003, in Manual de bune practici in insolventa, pag. 407).

De altfel, si art. 122 ind. 1 din Codul de procedura fiscala prevede urmatoarele:
'' Pentru creanţele fiscale născute anterior sau ulterior datei deschiderii procedurii insolvenţei nu se datorează şi nu se calculează dobânzi şi penalităţi de întârziere după data deschiderii procedurii insolvenţei ''.



exista vre-o posibilitate de a stopa penalitatile si dobanzile avand in vedere ca de la 1 iulie s-au marit f mult?

1. de la 01.07.2010 desi sunt 2 ( penalitati si dobanzi ) ca procent scad ...
2. ce spune TIMI este corect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanzile bancare si insolventa marss marss am o societate comerciala la care am solicitat insolventa cu reorganizare judiciara.Sunt in faza de finalizare a tabelului preliminar al creantelor.Daca se ... (vezi toată discuția)
Datorii la stat ok ok buna ziua, as vrea sa-mi raspunda cineva si mie la o intrebare; am datorii la finante impozit si tva, dar nu am bani in aceasta perioada si cum ... (vezi toată discuția)
Concordat preventiv sau insolventa? deltaco deltaco In cazul in care o soietate se afla in dificultate d.p.d.v. financiar, care modalitate de evitare a falimentului ar fi mai avantajoasa? De fapt care ar fi ... (vezi toată discuția)