avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Concordat preventiv sau insolventa?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Concordat preventiv sau insolventa?

In cazul in care o soietate se afla in dificultate d.p.d.v. financiar, care modalitate de evitare a falimentului ar fi mai avantajoasa? De fapt care ar fi avantajele si dezavatajele fiecareia?
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 08:35, 28 Februarie 2010
concordat preventiv = o dificultate mai mica
reorganizare judiciara = o dificultate mai mare
Daca nu am cunostinta de un minim de informatii este greu sa dau o solutie universal valabila.
In principiu, concordatul preventiv este o solutie doar daca-i convingeti (documentat pertinent si credibil) pe creditorii ca intr-un termen scurt sau cel mult mediu, aveti posibilitatea sa platiti toate creantele declarate.
Multumesc deocamdata!
Buna ziua.
Diferenta e si la dobanzi ,penalitati,accesorii precum si la executarea silita.La procedura insolventei acestea sunt oprite, pe cand la procedura concordatului preventiv si a mandatului ad hoc,acestea curg in continuare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea concordatului ContSters120042 ContSters120042 pentru toti colegii interesati: [i]\"Legea concordatului preventiv – testul modern al insolventei Postat de Gheorghe Piperea in \"Falimentul febletea ... (vezi toată discuția)
Srl cu probleme Pena Pena Buna seara, Intr-un SRL cu doi asociati( 50% si 50%) s-au adunat datorii de cca 70000 ron fata de stat(tva, impz pe sal,cas, cass, somj..).Fata de furnizori ... (vezi toată discuția)
Procedura prealabila insolventei? manuelasimona manuelasimona Buna ziua, poate cineva care este procedura prealabila insolventei?, trebuie sa fac un proiect la facultate numit: proceduri prealabile si mandatul ad-hoc, ... (vezi toată discuția)