avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare datorii in instanta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare datorii in instanta

acum cativa ani am facut pe numele meu mai multe credite de nevoi personale la banci, iar banii au fost utilizati de catre o terta persoana, care mi-a pus la dispozitie si adeverintele de venit fiind superiorul meu direct la acea vreme. nu au existat martori ca i-am dat banii acelei persoane insa acesta recunoaste. la momentul actual doua din creante sunt vandute la companii de recuperare iar cea de a treia va intra in executare silita in cateva zile. nu am nici bani si nici nu sunt dispusa sa platesc aceste creante deoarece nu am beneficiat eu de ele. persoana in cauza spune ca este dispus sa isi asume plata insa de mai multe luni de zile face doar promisiuni. pe de alta parte bancile si recuperatorii de creante nu recunosc pe altcineva in afara de mine ca persoana pasibila de plata. domnul in cauza mi-a comunicat recent ca a stat de vorba cu un avocat care i-a spus ca doar o sentinta judecatoreasca poate schimba titularul de contract si mi-a spus ca ar fi de acord sa il dau in judecata si ar recunoaste fapta in instanta. repet faptul ca nu am martori sau decalratii scrise din partea acestui domn, doar promisiuni verbale atat in fata mea cat si a directorului uneia din bancile la care am credite. ce ma sfatuiti sa fac? e vorba de cateva mii de euro si de rate pe inca 7 ani de aici inainte. multumesc pentru sfat
Cel mai recent răspuns: Harlory , utilizator 23:06, 2 August 2010
puteti sa mergeti la notariat si persoana in cauza care a beneciat de acele credite sa dea o declaratie prin care sa recunoasca ca el e beneficiarul acelor sume de bani. sau puteti sa il dati in judecata. sincer ma indoiesc ca va prelua acea persoana debitele.
bancile nu sunt interesate de ce ati facut dvs cu bani , sunteti bun de plata
faceti macar un contract de mana in care el sa recunoasca ca a primit bani si in caz ca nu vrea sa plateasca va adresati instantei de judecata
dvs va vor fi executate silit bunurile pt neplata a acestor credite.
ori preia creditele de la dvs cu acordul bancii, ori faceti un contract de imprumut la notar, pe care la randul dvs sa-l puneti in executare
faceti cat mai repede un act cu el la norat in care recunoaste acele datori ca fiind ale lui + toate dobanzile si penalizarile care vor curge pana la achitarea lor.
titularul nu il puteti schimba decat cu acordul banci sau al recuperatorilor (lucru de care ma indoiesc)
din pacate pt dvs inca nu va dati seama ce inseama titular de contract
buna ziua .
chiar daca faceti astfel de act la notar, banca nu -l va lua in considerare.
dvs. ati facut creditul, dvs. trebuie sa platiti .
simplu .
pt. ceea ce platiti dvs., puteti sa actionati in instanta pers. respectiva , in vederea recuperarii acelor sume de bani achitate in beneficiul tertului .

Alte discuții în legătură

Banca vrea sa execute si apartamentele construite peste imobilul ipotecat necsu necsu Am un teren pe care se afla o constructie compusa din 3 apartamente. Acest imobil l-am pus garantie pt un credit bancar. Ulterior am obtinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Credit "vandut" aurolise aurolise este vorba de un credit luat de la banca x, in primavara anului 2008, ptr o perioada de 30 de ani. in toamna lui 2009 am reusit prformanta de a nu putea achita ... (vezi toată discuția)
Ce pot face daca am credit pe numele meu dar nu am folosit eu banii? elya24 elya24 acum 4 ani am facut un imprumut la banca de 10.000 euro dar nu am folosit eu banii.la mom.respectiv am facut o hartie la notar in care specifica ca nu am ... (vezi toată discuția)