avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pauza legala de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pauza legala de masa

Buna ziua,
as dori sa stiu si eu daca angajatorul poate sa oblige efectiv un angajat la o anumita pauza de masa...de ceva timp ni s-a impus la locul de munca sa ne luam pauza de 1 h ,chiar daca nu stam efectiv 1 h la masa..programul ar fi urmatorul 6 ore/zi lucrate plus o ora pauza de masa
Are ITM un cuvant de spus in aceasta chestiune?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:04, 1 August 2010
Durata pauzei de masa este stabilita prin CCM si/sau Regulamentul intern. Fiind o regula astfel stabilita ea trebuie respectata de toti salariati. ITM putea interveni daca nu se acorda pauza de masa acolo unde durata zilei de lucru este de minim 6 ore.
Pauzele de masa , cu excepţia dispoziţiilor contrare din contractul colectiv de muncă aplicabil şi din regulamentul intern, nu se vor include în durata zilnică normală a timpului de muncă.
În cazurile în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 6 ore, salariaţii au dreptul la pauză de masă şi la alte pauze, în condiţiile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru de 8h si 30min beczukdavid beczukdavid Cat de legala este scoaterea din cele 8 ore a pauzei de masa? Motivatia fiind ca patronul plateste pentru 8 ore de munca nu pentru 7h si 30 de minute. (vezi toată discuția)
Obligativitate pauzâ masă Cati Tudi Cati Tudi Bună ziua, Sunt angajată de aprilie 2017 cu program de lucru de 8 ore pe zi. Astăzi am fost informată că trebuie să stau 8 ore și 30 min pentru că ... (vezi toată discuția)
Pauza de masa Adriana68 Adriana68 Lucrez la o firma de 5 ani. Prima data, cand ni s-au dat bonuri de masa, patronul a hotarat ca pauza de masa sa fie 1 ora, avand in vedere faptul ca ne ... (vezi toată discuția)