avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa de prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa de prima inmatriculare

In anul2008 am cumparat o masina adusa din Germania si am platit taxa de prima inmatriculare in valoare de 1800ron.Este posibil sa-mi pot recupera acesta suma?Daca da, unde trebuie sa ma dresez si care sunt demersurile in acest scop?Va multumesc.O zi buna.
da...este posibil sa o recuperezi...primul paseste sa faci o cerere de restituire catre DGFP unde ai platit taxa...astepti raspunsul negativ din partea lor si dupa inaintezi o actiune la tribunalul din judetul tau, sectia contencios administrativ fiscala....vezi ca sunt posturi mai vechi pe acest site unde se prezinta procedura...sanse sunt foarte mari, deoarece prevederile privind taxa de prima inmatriculare (SI NU CEA DE POLUARE, nu ai specificat care din ele, adica taxa de poluare este cea prevazuta de OUG 50/2008 aplicabila de la 01.07.2008...tu cand ai inmatriculat-o? inainte sau dupa 01.07.2008??) sunt abrogate...instanta nici nu se mai uita, pronunta hotarare favorabila si iti iei banii inapoi...eu i-am facut unei persoane si am castigat-o...bafta...! nu uita...faci o cerere la finante si astepti raspunsul...raspunsul de la ei este motivul actiunii...!
Spuneti-ne data cand ati platit taxa.
in martie 2009
Da o recuperati cu succes, dar apelati la un av. care cunoaste astfel de cauze.
Unde ati platit-o?In ce oras?
in iasi

Alte discuții în legătură

Taxa! costicul costicul O firma a facut un credit pe termen lung la o banca si si-a achizitionat un autoturism in mai 2007. A platit taxa de prima inmatriculare. Mai o poate recupera ? (vezi toată discuția)
Am vindut masina.mai pot recupera taxa auto? mirel-d mirel-d in ianuarie 2010 am platit taxa (83 milioane la acea data) la o masina pe care ulterior am vandut-o. Mai pot recupera taxa de poluare? Care sunt pasii de urmat ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare popa_ionel popa_ionel BUNA ZIUA, IN CE CONDITII SE POATE RECUPERA TAXA DE POLUARE PLATITA LA TRZORERIE PENTRU UN AUTOTURISM NOU MARCA \"LOGAN\"FABRICAT 19 IUNIE 2010. ASTEPT ... (vezi toată discuția)