avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa!
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa!

O firma a facut un credit pe termen lung la o banca si si-a achizitionat un autoturism in mai 2007. A platit taxa de prima inmatriculare. Mai o poate recupera ?
Cel mai recent răspuns: cristinaruxanda , utilizator 16:32, 3 Ianuarie 2012
Da ,poate fi recuperata diferenta intre suma achitata la inmatriculare si suma impusa prin lnormele actuale
Trebuie sa demareze procedura cu cererere catre DGFP,sa astepte raspunsul 30-45 de zile
Daca raspunsul este negativ sau nu se comunica se continua procedura prin formulare de actiune la tribunalul competent sediului firmei
In baza hotararii irevocabile pronuntate fie de tribunal fie de curtea de apel,se poate recupera diferenta de suma
Depuneti cat mai urgent cerere in instanta pentru recuperarea taxei de poluare.
Dupa aceea depuneti contestatie impotriva deciziei de impunere la Directia generala a Finantelor Publice.
Pana ce instanta de judecata acorda termen, va comunica si DGFP raspunsul la contestatie. ( care va fi negativ). Asa castigati 30-45 zile.

Avati in vedere ca noua lege abgroga Ordonanta de urgenta 50-2008.
Ultima modificare: Joi, 29 Decembrie 2011
TDorina, utilizator
care diferenta? nu inteleg!
Pana cand pot depune cererea catre DGFP?
Ma poate ajuta si pe mine cineva?

Alte discuții în legătură

Restituire taxa auto BucurCristian BucurCristian Buna ziua, Am cumparat in 2007 un VW Passat fabricatie 2005 pentru care am platit in 30.07.2011 suma de 5427 Ron. Am facut cerere de restituire a taxei catre ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa kgula kgula am platit taxa de poluare, vineri, 06.01.2012, avand in vedere ca urmeaza ca legea 50/2008 modificata sa se abroge si sa intre in vigoare alta, dupa abrogarea ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto princessmaya princessmaya Am inmatriculat masina anul acesta,la inceputul lui ianuarie(am platit taxa din 2010).as vrea sa stiu cum imi pot recupera banuti sau cel putin o parte din ... (vezi toată discuția)