avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA radiat
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA radiat

M-am trezit in luna mai cu PFA-ul radiat, desi am primit in fiecare an avizul primariei pe autorizatie. Ce ar trebui sa fac acum ca sa imi reiau activitatea pe vechiul PFA ?
Cel mai recent răspuns: Airscape , utilizator 01:01, 24 Martie 2011
vladonne a scris:

G David a scris:

Cred ca PFA a fost radiata pentru ca in termen de 2 ani de la publicarea OUG nr. 44/2008 nu ati optat pentru desfăşurarea activităţii ...

Acum am aflat si eu acum ca-s radiat din Mai 2010 din acest motiv. Insa eu am continuat sa-mi platesc la ANAF norma de venit pana la finalul lui 2010.
Trebuie sa anunt radierea la ANAF personal? Sau o va face Reg Comertului intr-un anumit termen?


Mergeti la Reg Comertului si solicitati Certificat Constatator cum ca sunteti radiat dupa care mergeti la ANAF si incheiati "colaborarea" cu ei , in principiu Reg Comertului transmite la ANAF, dar acestia nu si nu, vor sa me deplasam sa de demonstram sa.... sa.... sa..... in sfarsit, Romanik sa traiesti!!
Sunt in aceeasi situatie, cu PFA (pe norma de venit) radiat in iunie 2010.

Tocmai am fost la ORC si am obtinut certificatul, urmeaza sa il duc pana la ANAF.

Fiind in necunostiinta de cauza, mi-am continuat activitatea dupa data radierii, adica am emis si incasat facturi. Ce se intampla cu aceste facturi si incasari?

Pur si simplu, PFAul va fi scos din evidenta finantelor dupa ce voi depune certificatul constatator, sau trebuie sa ma astept la alte surprize din partea lor?

Intreb pentru ca statutul acelor facturi nu imi este prea clar (va avea statul alte pretentii de impozit asupra lor pe langa norma de venit?). Pe de alta parte acelasi stat a continuat sa imi incaseze impozit pe norma de venit, desi avea cunostiinta ca PFAul fusese radiat.

Marea majoritate a facturilor au fost emise pentru clienti din SUA, deci nu ma astept ca ei sa aiba probleme.
Sunt in aceeasi situatie. PFA norma venit, radiat automat pe acelasi motiv de mai sus. Radiat inseamna si lichidat ? Ca sa imi fac din nou PFA, eventual in alt judet, se poate ? In ce conditii ?
Please help

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actualizarea obiectului de activitate potrivit caen rev.2 leuca_luminita leuca_luminita Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca stiti cat costa acum o actualizare a obiectului de activitate potrivit CAEN rev.2. Am pe cineva care nu a fact acest ... (vezi toată discuția)
Radiere persoana fizica autorizata mai poate anaf recupera creanta laviniiia laviniiia O persoana fizica autorizata care este radiata la cererea ORC pt ca nu si-a indeplinit obligatia de a depune la ORC o cerere parin care sa doreasca continuarea ... (vezi toată discuția)
Pot reinfiinta pfa cu acelasi obiect de activitate? Talida Covaci Talida Covaci Daca PFA a fost radiat din oficiu pentru neschimbarea Codului CAEN, poate fi reinfiintat cu acelasi obiect de activitate? De asemenea, as dori sa stiu, daca ... (vezi toată discuția)