locuiesc intr-un bloc dat in folosinta in 2008 cu centrala proprie. din cauza cheltuielilor prea mari cu intretinerea acesteia m-am hotarat sa imi montez o centrala de apartament in speranta de a scapa de acestea, dar surpriza. asociatia refuza sa imi scada cheltuielile cu mentenanta centralei de bloc pe motiv ca este un bun al asociatiei din care fac parte.
este legal acest lucru?
aceeasi problema si cu apometrele, toata reteaua de contorizare fiind pe scara, bloc nou, verificari de la apavital (nu sunt pierderi pe instalatie, subsol etc) si totusi platim pierderi (la 3mc apa rece - 3mc pierderi) enorme pe motivul diferentei de clasa. apometrul de la usa e de clasa A cel general al Apavital de clasa C.
Intrebare: daca tot avem contorizare individuala, apometrele la vedere pe casa scarii, de ce nu putem face contracte individuale cu frunizorul de apa? de ce e neaparat sa fie un contract pe asociatie (sunt restantieri,deja, si avem probleme cu sistarea furnizarii serviciilor).
Conform legii 230/2007 si HG 1588/2007 toti proprietarii se apartamente sunt obligati sa contribuie la intretinerea si reapratia partilor si instalatii lor comune proportional cu cota indiviza de proprietate.
Incheierea de contracte individuale cu furnizorii depinde in primul rand de furnizori si nu de proprietari. Legea prevede posibilitatea aceasta dar, in general, furnizorii nu incheie contracte individuale ci numai cu asociatia.
este un bun comun de care eu nu ma folosesc sub nici o forma. nu ma ajuta pe mine ca locatar cu nimic. absolut nimic (nu avem calorifere pe casa scarii, tevile de incalzire sunt toate la exterior si bine izolate etc)