avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contracte individuale pentru furnizarea apei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contracte individuale pentru furnizarea apei

Ne-am inființat Asociație doar pentru scara blocului, fiind 19 apartamente.
1/2 din nr. apartamentelor au centrală proprie și conntract individuale pt. furnizarea apei potabile. Am dori că toate familiile să aibă alimentarea cu apă contorizată individual, dar de la CRABc (Compania regionala de apă ) nu acceptă decât proprietarilor care au centrală termică pe gaze. Eu socotesc o discriminare, intrucat fiecare familie poate folosi orice sursă pt. producerea energiei termice , ex un calorifer electric.., sisteme fotovoltaice, etc.. Cum putem rezolva aceastăsituație? Vă mulțumim pt. sprijin.

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:44, 6 Iulie 2014
Este foarte bine ca furnizorul de apa accepta contracte individuale cu cei ce au centrale individuale si trebuie sa va considerati norocosi pentru ca in toata Romania acceptarea unor asemenea contracte individuale la bloc, sunt exceptii.
Faptul ca acelasi furnizor nu este deacord sa incheie contracte individuale cu cei ce nu au centrale proprii tine probabil de complicatia cu furnizorul de apa calda si agent termic in sistem public, poate si de verificarea instalatiei odata cu montarea centrale, de verificarea si sigilarea apometrului de apa rece de catre furnizor...
Cei ce au centrala termica proprie sunt legati prin contract si consum de apa rece doar de un furnizor, pe cand cei ce nu au centrale proprii au doi furnizori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Centrala de bloc vs centrala de apartament / apometre maghy78 maghy78 locuiesc intr-un bloc dat in folosinta in 2008 cu centrala proprie. din cauza cheltuielilor prea mari cu intretinerea acesteia m-am hotarat sa imi montez ... (vezi toată discuția)
Plata apa pluviala  cmd_ro cmd_ro Un locatar sa separat cu apa rece si calda de asociatia de proprietari , avand centrala termica ,platind factura pentru apa rece la regia de apa , mai plateste ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , locuiesc in baia mare intr-un bloc de locuinte care ... s-dan s-dan Buna ziua , locuiesc in Baia Mare intr-un bloc de locuinte care are 33 apartamente ( o singura scara ) si avem contorizare individuala pentru apa rece , apa ... (vezi toată discuția)