avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata apa pluviala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata apa pluviala

Un locatar sa separat cu apa rece si calda de asociatia de proprietari , avand centrala termica ,platind factura pentru apa rece la regia de apa , mai plateste pluvialul la asociatie ?
Un alt locatar s-a separat doar cu apa rece ,platind factura pt apa rece la regia de apa , neavand centrala a ramas doar cu apa calda sa o plateasca la asociatie , acesta mai plateste pluvialul la asociatie ?
Multumesc .
Daca aveti contract separat cu furnizorul de apa, va rog sa-l cititi si sa ne spuneti ce scrie in contract. Acolo ar trebui sa scrie daca platiti apa conform unui apometru, daca platiti colectare apei uzate, canalizarea si apa pluviala.
Furnizorul nostru factura pana acum 7-8 luni apa reziduala (80% din apa potabila) si apa pluviala pe asociatie in functie de suprafata teraselor blocului.
Acum ne factureaza apa reziduala egal cu apa potabila (100%) si nu mai factureaza apa pluviala pentru proprietarii de apartamente ci doar pentru agentii economici ( firmele din bloc).
Cititi contractul sa aflam cum e la dv.
sinteti sigur ca este o separare efectiva si nu doar contorizare ?
o separare efectiva presupune bransarea respectivului abonat inainte de contorul blocului/scarii, consumul propriu neinfluentind contorul general, bransare care se face prin intreruperea apei calde si reci in tot blocul pina la terminarea operatiunii.
daca insa doar s-a contorizat in casa sau nu s-a bransat inainte de contorul general, propriul consum influenteaza contorul general si este bun de plata la asociatie, atit pt apa consumata cit si pt canalizare si pluviala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul factura ape reziduale prispian prispian asi dori sa stiu si eu cu se calculeaza factura de apa reziduala ? #-o (vezi toată discuția)
Apa rece pentru ...apa calda! peraspera peraspera Cum calculari dv ceea ce trensmite RADET catre Apa Nova si Apa Nova factureaza? \" 265 mc. apa rece pentru incalzire apa calda. Apoi, Radet scrie ca a consumat ... (vezi toată discuția)
Calcul pret corectat canal+epurare iulianaraU iulianaraU Buna ziua, Efectuez o expertiza contabila judiciara si am nevoie de niste informatii despre cum se calculeaza pretul corectat la canal+epurare. Se calculeaza ... (vezi toată discuția)