avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare proces verbal

Vineri seara in timp ce ma depalasam de la buzau spre constanta am fost oprit de un echipaj de politie si am fost anuntat ca mergeam cu viteza de 131km/h intr`o zona unde era limitare 70km/h. Am ramas fara permis de conducere pentru o perioada de 90 de zile si am primit o amenda de 540 lei ( 270 in 48h ). Stiu sigur ca am avut peste 70km/h dar nu cred ca am avut chiar 131. De suparare nu m`am dus sa`i cer sa imi arate viteza dar stiu ca nu sunt obligati.
Ce ma sfatuiti sa fac ?!
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 23:28, 2 August 2010
Depuneti plangere contraventionala la judecatoria competenta.In ce localitate ati fost oprit?
Formulati plangere contraventionala in termen de 15 zile de la data la care vi s-a comunicat procesul-verbal la Judecatoria in carei raza s-a constat contraventia, intrucat uneori valorile aparatelor radar pot fi eronate. Instanta poate dispune depunerea la dosar a inregistrarii efectuate de aparatul radar.
Am fost oprit in localitatea Ograda , jud Ialomita
Am inteles ca la astfel de procese ei nu prea se prezinta rezultand castig de cauza..
Singura solutie este contestarea procesului verbal de contraventie
Domnule,in multe judete politia nu se prezinta la astfel de procese.De obicei se cere judecarea cauzei in lipsa,conform art.242 cpc.Asta nu inseamna ca contravenientii si castiga...Plangerea se depune la judecatoria competenta.
Ultima modificare: Luni, 2 August 2010
andymaurul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda radar laur2005 laur2005 Sal.. Ma numesc Laurentiu si in data de 26-07-12 am fost surprins de aparatul radar cu viteza de 82 km/h in localitatea Movilita in timp ce ma deplasam pe ... (vezi toată discuția)
Contestare pv radar in miscare gabriel_gavrila gabriel_gavrila buna ziua! zilele trecute am fost surprins de un radar aflat in miscare si sanctionat pentru depasirea vitezei legale + suspendarea permisului. Radarul era ... (vezi toată discuția)
Procedura contestare proces-verbal Brezae Brezae Buna ziua. Am fost oprit de catre un echipaj de politie in afara unei localitati, unde este o limitare de 70km/h, si am fost depistat cu 125 km/h. Am facut ... (vezi toată discuția)