avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare hotarare divort.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare hotarare divort.

Cum se pune in executare o hotarare de divort prin care mamei i-a fost incredintat copilul si a castigat divortul.
Sa execute sotul si sa-i ceara cheltuieli de judecata si pensia de intretinere.
Cum se face?
Ca are o luna si nu a dat nici cheltuielile si nici pensia de intretinere. Hotararea e definitiva si irevocabila.
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 20:37, 1 August 2010
sa mearga la un executor judecatoresc.
Buna ziua !
Se investeste cu formula executorie de catre instanta de fond.
In ceea ce priveste neplata cu rea - credinta a pensiei de intretinere , mai mult de doua luni, aceasta poarta numele :D de infractiune, intrunind elementele constitutive ale infractiunii prevazute si pedepside de art. 305 cod penal( abandonul de familie).
Va sfatuiesc, ca dupa trecerea a doua luni de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii, sa introduceti o plagere prenala la parchet( procuratura). In acest sens contactati un avocat.

Cu stima !
Dupa ce o investiti cu formula executorie,depuneti cerere de executare silita la un executor judecatoresc.
Formulati cerere de investire cu formula executorie, pe care o depuneti la instanta care a judecat fondul impreuna cu hotararea, taxa de timbru si timbru judiciar. Dupa ce aceasta cerere este admisa va puteti prezenta la un executor judecatoresc cu hotararea investita.
Multumesc. Mult.
Dar in cererea de executare trec si pensia de intretinere? Sau el treuie sa o dea benevol?

Alte discuții în legătură

Cum recuperez cheltuieli de judecata ? carmenspata carmenspata Buna ziua Domnule avocat.am si eu o intrebare la dumneavoastra.Am cistigat un proces pentru pensie de intretinere,mi sa achitat pensia de intretinere,dar ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si executor judecat. Cornelbalaban Cornelbalaban s-a pronuntat o hot. definitiva si irevocabila a instantei de RECURS. Care este perioada de timp dupa care pot solicita transformarea hotararii in una ... (vezi toată discuția)
Cum procedez in cazul in care nu primesc pensia alimentara pentru un copil care imi este incredintat spre educatie si crestere? conium conium Buna ziua , va rog sa ma consiliati cum trebuie sa procedez in situatia in care fostul sot nu plateste pensia alimentarea in conditiile in care ... (vezi toată discuția)