avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hotarare Definitiva si Executor judecat.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hotarare Definitiva si Executor judecat.

s-a pronuntat o hot. definitiva si irevocabila a instantei de RECURS.
Care este perioada de timp dupa care pot solicita transformarea hotararii in una DEFINITIVA si cat trebuie sa astept dupa aceea pt a cere EXECUTOR JUDECATORESC ?
Pot cere aceste lucruri fara consultarea partii adverse daca aceasta nu respecta hotararea?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 20:32, 9 Aprilie 2010
in primul rand, fiind irevocabila este sid efinitiva.. trebuie sa asteptati sa ajunga dosarul la instanta de fond pentru a o investi cu formula executorie.. nu aveti nevoie de incuvintarea partii adverse pentru aceste demersuri,care oricum sunt in dauna ei si evident ca nu va da o astfel de accept
Daca hotararea este definitiva si irevocabila nu mai aveti ce sa asteptati, puteti formula o cerere pentru investirea cu formula executorie pe care o depuneti la registratura instantei impreuna cu taxa judiciara de timbru si timbru judiciar. Investirea cu formula executorie se face de catre prima instanta, cea care a judecat fondul cauzei.
Dupa ce instanta de fond va investeste hotararea cu formula executorie puteti sa apelati la un executor judecatoresc din localitate pentru a pune in executare hotararea definitiva si irevocabila!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere in executare hotarare definitiva amuri amuri Buna seara! Am o hotarare definitiva si vreau sa o investesc cu titlu executoriu. Doresc sa stiu daca este obligatoriu sau nu ca aceasta hotarare ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata ContSters83715 ContSters83715 Cat de greu e sa obtii inapoi cheluielile de judecata si cam ce trebuie facut, unde trebuie sa ma adresez? cat e de simplu/complicat? (e vorba de faptul ca ... (vezi toată discuția)
Obtinere executare silita pasi Noname2011 Noname2011 Am inteles ca ptr executarea silita este nevoie de hotararea definitiva, irevocabila a instantei de fond si investita cu formula executorie. Toate aceste ... (vezi toată discuția)