avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PUNERE IN EXECUTARE HOTARARE DEFINITIVA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PUNERE IN EXECUTARE HOTARARE DEFINITIVA

Buna seara!

Am o hotarare definitiva si vreau sa o investesc cu titlu executoriu.

Doresc sa stiu daca este obligatoriu sau nu ca aceasta hotarare definitiva sa fie investita prin executor judecatoresc din aceasi localitate.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters157775 , utilizator 14:04, 19 Iulie 2010
din localitatea in care debitorul are sediul sau domiciliul
Hotararile judecatoresti pot fi investite cu formula executorie potrivit art. 269, alin. 1 din Codul de procedura civila.
Abia dupa ce este investita cu formula executorie poate fi executata.
Trebuie sa depuneti o cerere de investire cu formula executorie la registratura instantei, la care anexati hotararea a carei investire o solicitati, taxa judiciara de timbru si timbru judiciar.
Investirea se face de catre prima instanta conform art. 374, alin.2 din Codul de procedura civila.
Apoi, prin incheiere, presedintele instantei admite sau respinge cererea d-voastra.
Daca o respinge , puteti face recurs in 5 zile , termen ce curge de la pronuntare.
Sper sa va fie de folos acest
este bine sa apelati prima data la executor si va cere el incuvintarea executarii silite , el va cere si cheltuieli de executare pe care le va plati tot debitorul
Va multumesc pentru raspunsuri

As vrea sa stiu, in acest moment, daca exista o formula tip pentru cerere de investire cu formula executorie , si daca da, care este aceasta?
da, exista, domnule presedinte
subsemnatul reclaant, parat, in dosarul cu numarul de mai sus, in care s-a dat hot nr, ramasa definita si irevocabila prin hot nr data de trib, curte, prin prezenta va solicit investirea cu formula executorie potrivit art. 269 alin 1Cod pr civ.....etc.....domnului presedinte al jud, trib,( care este prima instanta),,,

Alte discuții în legătură

Învestirea cu formulà executorie a hotararii judecatoresti ContSters158160 ContSters158160 Si in cazul unei hotarari judecatoresti in cadrul unui conflict de munca este necesar acest proces de investire cu formula executorie a hotararii ... (vezi toată discuția)
Formular cerere de investire? andral andral Am avut un proces pt. somatie de plata. Eu,in calitate de creditor am castigat.Pe data de 26 iulie 2011 debitorul a semnat ca a primit hotararea si pana astazi ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si executor judecat. Cornelbalaban Cornelbalaban s-a pronuntat o hot. definitiva si irevocabila a instantei de RECURS. Care este perioada de timp dupa care pot solicita transformarea hotararii in una ... (vezi toată discuția)