avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Poate fi concediat un cadru militar pentru infractiuni ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Poate fi concediat un cadru militar pentru infractiuni savarsite in strainatate?

BUNA SEARA!Un prieten de al meu cadru militar a primit instiintare ca este cercetat de INTERPOL pt infractiuni comise in alta tara.El este cercetat pt niste fapte pe care se zice ca le-ar fi comis inainte de angajarea sa si de care nu a fost instiintat de faptul ca ar fi cercetat.Multumesc!
Pana la condamnare definitiva nu poate fi concediat.Daca se incepe urmarirea penala,daca se pune in miscare actiunea penala,poate fi cel mult suspendat pe o perioada limitata de timp.
daca se incepe urmarirea penala va fii pus la dispozitia mapn ( nu va primi solda) pe toata perioada cercetarilor , urmand ca la finalul acestea in functie de rezultatul anchetei fie ii vor fii platite soldele din urma fie va fi trecut in rezerva
daca va fii condamnat (chiar numai cu amenda penala ) va fi trecut in rezerva conform
legei 80/1995
Ultima modificare: Duminică, 1 August 2010
iubaretul, utilizator
daca este cercetat deja trebuie de urgenta sa anunte u.m. , daca nu a facut-o deja parchetul , acunderea faptului ca lucreaza in mapn , poate avea consecinte foarte grave

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda penala jusi_1304 jusi_1304 Buna ziua,doresc sa stiu daca ma afecteaza o amenda penala daca sunt cadru militar.Va multumesc (vezi toată discuția)
Chirie cadru mapn ContSters293442 ContSters293442 buna ziua am o intrebare legata de compensatie de chirie in MAPN dupa ultimile reglementari in vigoare un cadru militar are dreptul la compensatie de chirie ... (vezi toată discuția)
Angajat mapn - dosar penal cernat liliana cernat liliana daca in timp ce esti angajat in cadrul mapn, in urma unei contraventii ai cazier mai poti ramane angajat al armatei? instanta a decis ca pedeapsa 5 luni cu ... (vezi toată discuția)