avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul pensie, somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul pensie, somaj

M-m disponibilizat cu acordul partilor la 01.07.2010. Nu am avut de ales, de fapt. Aveam ultima oara un salariu in jur de 2800 lei. M-am angajat la o firma, dar imi dau 600 lei si se pare ca trebuie sa plec si de aici, deoarece desfiinteaza postul. Inrebare : am 34 ani vechime pe cartea de munca si implinesc 55 de ani in 18 august 2011. si o sa vreau sa ma pensionez aniticipat. Sa ma duc sa cer ajutor de somaj sau mai bine stau asa ? Imi scade pensia pentru ca se va lua in calcul venitul din somaj ?
Cel mai recent răspuns: krista56 , utilizator 23:35, 1 August 2010
CUANTUMUL PENSIEI se determina prin inmultirea punctajului mediu anual, realizat de asigurat in perioada de cotizare, cu valoarea unui punct de pensie.

PUNCTAJUL MEDIU ANUAL se determina prin impartirea numarului de puncte, rezultat din insumarea punctajelor anuale realizate in perioada de cotizare, la numarul de ani corespunzatori stagiului complet de cotizare, prevazut de lege.

PUNCTAJUL ANUAL se determina prin impartirea la 12 a punctajului rezultat in anul respectiv din insumarea numarului de puncte realizat in fiecare luna.

va afecteaza prea putin la calcularea pensei , faptul ca veti sta 12 luni in somaj
1. Legea 118/2010 a suspendat pensia anticipata si anticipata pana la 31.12.2010.
2. Asa ca, mai bine, intrati in somaj.
3. Perioada de somaj indemnizat este asimilata stagiului de cotizare pentru pensie. Deci veti avea si un stagiu de cotizare mai mare decat daca nu intrati in somaj.
Interventie moderator Am rugamintea sa scrieti in continuarea topicului deschis, folosind butonul "raspunde". Altfel, nu stie nimeni cui multumiti. :)
O seara buna!

Gabriela Pintea

krista56 a scris:
Multumesc pentru raspuns. Asa auzisem si eu, ca s-a sistat pensionarea anticipata pana la sfarsitul anului. Eu am deja 34 de ani de cotizare si ma gandeam daca nu cumva perioda de somaj imi va diminua considerabil pensia, in cazul ca ma voi putea pensiona partial anticipat in august 2011. Multumesc
Multumesc pentru raspuns. Asa auzisem si eu, ca s-a sistat pensionarea anticipata pana la sfarsitul anului. Eu am deja 34 de ani de cotizare si ma gandeam daca nu cumva perioda de somaj imi va diminua considerabil pensia, in cazul ca ma voi putea pensiona partial anticipat in august 2011. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza punctul de pensie dupa 34 de ani de munca? adriana2608 adriana2608 In 34 de ani de munca am acumulat 24.38458 puncte, sunt in prag de pensionare si nu stiu ce punct de pensie mi se aplica, adica, cum se calculeaza ? (vezi toată discuția)
Depasire stagiu minim cotizare daiciulescugica daiciulescugica Buna seara, ma intereseaza sa stiu daca se adauga procent suplimentar la calcul pensie pentru limita de varsta,care sa fie in functie de anii cu care s-a ... (vezi toată discuția)
Pensia facultativa (pilonul iii) rburlaro rburlaro As vrea sa stiu daca o persoana care nu plateste CAS, dar plateste o contributie lunara la un fond de pensii privat, facultativ, pilonul 3, isi poate ... (vezi toată discuția)