Cum pot sa fac sa vand firma din punct de vedere legal si sa ma scap de datorii, nu sunt mari in jur de 10000 lei doar catre furnizori, dar am ajuns in imposibilitatea de a mai plati, nu am eliberat nici un instrument de plata , nu am bunuri pe numele meu si nici credite si sunt asociat unic.administrator. Ce ar trebui sa fac in momentul in care am cumparator sa scap de orice raspundere? va rog ajutati-ma, multumesc
Bineinteles ca exista solutii de a iesi din firma, dar, din maniera in care ati descris situatia, nu stiu daca este neaparat nevoie sa faceti acest lucru.
Ca asociat raspundeti in limita capitalului subscris, iar ca administrator, raspunderea nu va poate fi atrasa, decat in anumite conditii/ situatii.
Tinand cont de valoarea nu foarte mare a datoriei, costurile pe care le veti plati pentru a "scapa" de firma, nu stiu daca se justifica..
Nu am de unde sa cunosc situatia reala a firmei, dar cred ca, inainte de a lua o decizie finala, ar fi bine sa faceti o scurta analiza obiectiva, eventual, impreuna cu cineva, care va poate sfatui in mod profesionist.
situatia reala a firmei asta este am datorii de 10000 lei catre 4 furnizori, firma este infiintata anul acesta in februarie (mag. mezeluri si carne proaspata) si nu mai am posibilitatea de a le plati , iar un sfat profesionist nu am de la cine primi doar de la dumneavoastra daca sunteti amabil si doriti sa ma ajutati , sunt disperata
Ceea ce incercam eu sa va spun este sa nu va grabiti sa platiti pe cineva, ca sa va preia firma (stim cu totii cum se procedeaza). Este foarte posibil ca situatia sa nu fie atat de disperata. Ati incercat sa obtineti reesalonari, sau amanari la plata, etc ?..
In plus, daca e vorba de un SRL, raspunderea asociatilor este limitata.
De asemenea, mai exista si solutia declararii falimentului din initiativa proprie..